miercuri, octombrie 5, 2022

Symphonic Experience – mai multe experimente într-unul singur. Vreme de trei seri, pe stadion vor răsuna acorduri elitiste… dar problema cu iarba rămâne „o nebuloasă”

Miercuri, 17 august 2022, de la ora 13.30, organizatorii evenimentului „Symphonic Experience Arad” au susținut o conferință de presă inedită în mijlocul Arenei „Francisc Neuman” – locul în care, vreme de trei seri – 19, 20 și 21 august – stadionul va trăi și el o experiență inedită, transformându-se într-o sală de filarmonică „la firul ierbii” – vom vedea cum va scăpa iarba (și așa, „varză”) din această experiență (dacă nu chiar acesta va fi fost  pretextul așteptat al schimbării gazonului – așa cum se vehiculează de mai multe surse).

Cătălin Lăpușcă explică „faza cu PORTAFLOOR-ul vs. GAZON”, din punctul de vedere al organizatorilor:

Organizatorii Florin Galiș și Marius Simion au vorbit despre „curaj, nebunie și găzduire”

 „Ca organizatori principali, suntem angrenați în acest act de curaj sau nebunie. Nu știu dacă ar fi multe de spus, doar că ne-am bucura să veniți în număr cât mai mare chiar în ziua evenimentului, dacă nu v-ați gândit să vă rezervați până în ziua de azi locul”, a spus Marius Simion.

Florin Galiș: „Cred că e o oportunitate frumoasă pentru foarte mulți dintre arădeni, care n-au apucat să vadă arena, care n-au venit până acum la niciun meci… și cunosc foarte multe cazuri de acest gen.
Îi invităm să vină pe arena Aradului pentru un eveniment cultural. Arena, până la urmă, în momentul de față, împarte – ca să spunem așa – cele două capacități, în a organiza competiții sportive și a fi o gazdă foarte bună, pentru că are aici toate facilitățile și pentru un eveniment cultural premium, așa cum îi spunem noi, care credem că va fi, din punctul nostru de vedere, cel mai important eveniment cultural, ca amploare, care s-a organizat în Arad în ultimii 30 de ani”.

Primarul Călin Bibarț a vorbit despre ceea ce implică acest parteneriat public-privat:

„Primăria Municipiului Arad este partener al unui proiect privat, în care se bagă bani privaţi. Ne interesează să iasă foarte bine şi ne interesează să nu avem daune colaterale, respectiv gazonul şi tribunele. Sunt optimist. Sunt aceleaşi materiale care se folosesc la Untold, tot pe stadion. Sunt convins că este un proiect-pilot care va fi o reuşită şi, dacă acum suntem doar pe jumătate de stadion, sunt convins că de anul viitor, încetul cu încetul, scena se va retrage spre cealaltă peluză astfel încât, în câţiva ani de zile, stadionul va fi plin la un astfel de eveniment. Pentru că un stadion nu trebuie să fie doar pentru un singur segment – pentru fotbal sau pentru alt sport – ci şi pentru astfel de evenimente.
Cred că marea majoritate dintre noi am fost sau cel puţin am văzut mari concerte pe mari stadioane din Europa şi ne dorim şi noi, păstrând proporţiile, să avem un astfel de eveniment cel puţin o dată pe an în Arad. Şi cu siguranţă îl vom avea. Vă aşteptăm cu drag!”

Scena este amplasată în mijlocul terenului,

așadar, și va fi orientată către peluza dinspre Clinică (cu fața spre oraș). Publicul va ocupa locurile acelui sector dar și o jumătate din teren. Între peluză și scenă vor fi amplasate, pe gazon, 3000 de scaune.

PROGRAMUL COMPLET:

Concertele încep în fiecare zi de la ora 17 cu talente arădene (descoperite de organizatorul Marius Simion) și anume Bianca Ștefania, Anastasia Maria, Ribozom, Ceitrei, Roland Ristin, Ilinca Sîrbu și Mirela Costea.

Filarmonica Arad va fi unul dintre dintre „pilonii” festivalului, Corul Academic al Filarmonicii pregătind un program special pentru acest eveniment.

Orchestra Simfonică va urca pe scenă în toate cele trei zile ale festivalului, acompaniind artiștii care reprezintă capetele de afiș și anume trupa Phoenix – cu un concert exclusiv numit „SymPhoenix60”, legendara trupă serbând la Arad 60 de ani de existență și activitate (vineri), Gheorghe Zamfir și invitații săi (sâmbătă), dirijorul Daniel Jinga, solista Laura Bretan și soliștii Marcel Pavel, Iordache Basalic și Vlad Miriță (duminică).

Din programul muzical mai fac parte și Kerekes Band (vineri), Budapest Orchestra Project (sâmbătă) și violoncelistul Răzvan Suma, solist al Orchestrelor și Corurilor Radio România.

Biletele și abonamente sunt disponibile în continuare online, pe symphonicexperience.ro.

Programul pe zile și ore: 

Vineri: de la ora 17:00 – Bianca Ștefania, Anastasia Maria, Ribozom; de la 18:05 – Ceitrei; de la 19:00 – Corul Academic; de la 20:00 – Kerekes Band; de la 21:30 – Phoenix

Sâmbătă: de la ora 17:00 – Roland Ristin, Ilinca Sîrbu, program de dans; de la 19:00 – Budapest Orchestra Project; de la 20:30 – Corul Academica; de la 21:30 – Gheorghe Zamfir și invitații

Duminică: de la 17:00 –  Ilinca Sîrbu & Roland Ristin, program de dans; de la 19:00 – Răzvan Suma; de la 20:30 – Laura Bretan; de la 21:30 – Marcel Pavel, Iordache Basalic și Vlad Mirița.

ARTICOL ASOCIAT:

Eveniment inedit în Arad: Symphonic Experience, pe stadionul „Francisc Neuman”

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news