DE CARTIER

Tablou de toamnă, cu GRUP ORGANIZAT. Strâns uniți în jurul „Împăratului”… cu poza pregătită pentru un nou comunicat DIICOT

 

Uțu „Împăratul” Rohozneanu își menține relațiile cu tovarășii din Deva – și face tot posibilul ca asta să se vadă de la o poștă… de la toate poștele – din moment ce și-a pus ceata pe facebook (numa` că nu i-a dat „sponsored”).
Ce vedem noi aici? (că Uțu sigur n-o să vă explice dedesubturile, și nici măcar mesajul principal al tulburătorului portret de grup organizat). La o primă vedere, contemplăm perplecși niște oameni mari din punct de vedere fizic, musculoși sau doar grași/umflați, care se dau și mai mari din cauza evidenței că se află împreună într-un birt. Și adevăru-i că împreună, într-un birt, fac de un bilanț al unei poliții de județ… dacă nu de două – pentru că Arad și Hunedoara. La o privire mai… recidivistă, observăm că „Împăratul” se află în prezența, repectiv în centrul atenției acelorași oameni pe care chiar el i-a băgat la bulău, rând pe rând… dar care, fiindu-i fani atât de înfocați, s-au regrupat și sunt gata oricând să meargă glorios înapoi. Pentru cei ce se miră „cum de?…” – să știi că și Stalin își băga tovarășii la pușcărie, și tot era „cel mai iubit”… de frică, cred… că nu cred că putem vorbi despre „dragoste platonică” aici.

Avem după cum urmează, deci: 3 traficanți de droguri (internaționali… nu te joci – din care unu, ginere de șef de cartel) și 3 (semi)proxeneți (care pe stilul ăla de „macho-men-pe-rit-nou”, după nuntă și un copil, își trimit nevestele la produs)… și de restul… habar n-avem… dar suntem siguri că nu i-a cules de pe băncile Facultății de Matematică și nici de la coada de la bilete la Filarmonică.
Nu suntem hateri, sau invidioși că s-au întâlnit… le dorim cât mai mult timp petrecut împreună și, dacă se poate, exclusiv ei între ei… facem și noi scenarii pornind de la întrebarea primă, care efectiv „țâșnește“ din tablou: CA SĂ CE?! Se schimbă teraseul pe ruta Costa Rica – Arad – Deva? Își selectează „Împăratul”  oamenii care să meargă în locul lui la pârnaie?… Sau oare s-au întâlnit să ajute oamenii amărâți care vin să-și verse amarul la President și să le promită „Coșmaruri la Cheie” cu gardian inclus?

Poza emană PUTERE, pentru mulți privitori inocenți – pentru restul, faptul că s-au reunit este un moment înghețat în timp… până când, din nou, „articolul 16” : („toarnă tot ce știi și iei juma` de pedeaspsă” – pentru aceiași inocenți traducând) îi va dezbina din nou.
Iar atunci, instantaneul va deveni și mai valoros, ilustrând cum nu se poate mai bine Comunicatul de presă al DIICOT care ne va informa că, iarăși, „o periculoasă grupare infracțională a fost anihilată de lucrătorii”… c-așa se scrie istorie: again and again… ca o telenovelă cu mafioți pe „repeat”.

Căci poza asta, așa neserioasă cum pare, e anticiparea unei știri serioase.

Eustache Cantemir, 6 octombrie 2017 8:29