N-CAZURI

[TEASER] Harta minților CRIMINALE din Arad pornind de la „Cazul Trifa”

 

Când ai stat de vorbă într-un penitenciar de maximă siguranță „la geam” pe telefoane care amplifică vocile cu un interlop condamnat pentru o crimă pe care n-a comis-o vreme de o oră fără să respiri iar discuția a decurs ca și cum doi prieteni vechi de când viața desenează o hartă adevărată a minților criminale… nu ți-ai pierdut după-amiaza degeaba.

Am fost în vizită la deținutul Florin Moldovan, încarcerat din anul 2014 și aflat în Penitenciarul Arad în baza unei sentințe de condamnare de 18 ani de închisoare pentru uciderea lui Traian Trifa, fiul judecătorului Ioan Trifa, în anul 2004, împreună cu Ovidiu Răchită (condamnat la 20 de ani). Discuția noastră a fost precedată de înmânarea unor acte și scrisori olografe care scot la lumină date absolut oribile din  dosarul care a dus la aceste condamnări absolut halucinante din punct de vedere al documentării criminalistice, în primul rând. Le vom citi cu atenție și le vom decoda jurnalistic în zilele ce urmează.

Nu noi afirmăm, cu de la noi putere, că rezolvarea Cazului Trifa este nu o eroare, ci o catastrofă judiciară – ci înșiși procurorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Până acum, după ce la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, le-a comunicat deținuților faptul că va examina cazul, procurorii de la București au operat trei runde de audieri (avem și o fabuloasă conversație pe tema aceasta, dintre un cunoscut interlop și un și mai cunoscut polițist, purtată pe holurile Inspectoratului Județean de Poliție Arad).

Keep in touch – cum zic corporatiștii – urmează detalii incredibile, nemaipublicate până acum în presă, despre Cazul Trifa.

Articol asociat

Se redeschide CAZUL TRIFA. Rușini din poliția arădeană și interlopi de paie sunt AUDIAȚI LA BUCUREȘTI pentru a-și explica rolul pe care l-au avut în MUȘAMALIZAREA OMORULUI de acum 13 ani

Lucian Valeriu, 6 iulie 2017 10:00

penitenciar