joi, decembrie 8, 2022

Teatrul Național din Timișoara vă invită la premiera spectacolului „Copiii nopții” de Andrei Radu, în regia lui Alexandru Weinberger Bara

„Copiii nopții” este o poveste despre tineri, cu tineri. Decorurile și costumele sunt semnate de Corina Grămoșteanu, iar conceptul video îi aparține lui Sebastian Hamburger

Miercuri, 9 martie, de la ora 19, Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara se deschide publicului pentru premiera spectacolului Copiii nopții de Andrei Radu, în regia lui Alexandru Weinberger Bara.

Cu luciditate și umor, Copiii nopții este o poveste despre candoare și maturizare, despre acel univers unic al tinerilor sau al adolescenților care trebuie să treacă pragul acestei vârste, aflați încă la granița dintre realitate și fantastic.

Personajele sunt studenți, iar lumea lor este cea a garsonierelor și a camerelor de cămin, o  lume în care nevoia de apropiere, despărțirea de trecut, frica de necunoscut și perspectiva vieții de adult creează situații aflate la limita realității.

Spectacolul este inclus în programul NAȚIONAL al Teatrului timișorean și are la bază textul cu care tânărul actor Andrei Radu – în calitate de dramaturg, de această dată – a câștigat ediția din 2021 a Concursului Național de Dramaturgie.

Tânărul regizor Alexandru Weinberger-Bara

este absolvent al Max Reinhardt Seminar din Viena și montează cu precădere în teatre din Austria și din Germania, spectacolul „Copiii nopții” fiind al doilea text pe care îl pune în scenă în România.

Decorurile și costumele

sunt semnate de Corina Grămoșteanu, talentata scenografă a Teatrului Național, cunoscută atât în România, cât și în numeroase teatre și opere din Europa.

Conceptul video

îi aparține lui Sebastian Hamburger, membru extrem de valoros al echipei Naționalului timișorean, de asemenea.

„Copiii nopții ” este o poveste despre tineri, cu tineri

Astfel, distribuția îi reunește pe tinerii și foarte talentații actori ai Naționalului timișorean Cristina König, Andrei Chifu și Marin Lupanciuc, cărora li se adaugă, într-un exercițiu artistic plin de prospețime, Iulia-Victoria Ioana, Otniel Floruț și Alexandru Negrea – studenți-masteranzi ai secției de actorie din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest.

Biletele

Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenția de bilete
„Mărășești” (str. Mărășești nr. 2, între orele 11 – 19).

Precizăm că numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news