vineri, martie 31, 2023

Teatrul Vechi din Arad şi-a găsit salvarea

După o lungă perioadă de tatonări, grupul de ONG-uri care şi-a propus găsirea de soluții fezabile pentru salvarea monumentului istoric Teatrul Vechi din Arad a reușit să încheie, cu succes, negocierile pentru obținerea acestui deziderat.

Negocierile au fost purtate de către reprezentanți ai ONG-urilor arădene implicate cu proprietarii de drept ai Teatrului Vechi.

Astfel, putem aduce la cunoștința opiniei publice faptul că părțile interesate în redarea monumentului istoric vieții culturale arădene, naționale și internaționale, caută, în termenul cel mai scurt, modalitatea juridică prin care se va colabora, avându-se în vedere implicarea unor entități juridice din două țări, România și Ungaria.

Sunt luate în considerare mai multe variante de colaborare,

în baza legislației din cele două țări membre ale Uniunii Europene. De asemenea, părțile vor lansa oferte de colaborare către autoritățile publice, locale și naționale, din cele două țări, pentru ca obiectivul salvării Teatrului Vechi să poată beneficia de întreaga paletă de soluții,
juridice, administrative și financiare.

Grupul de ONG-uri arădene, dimpreună cu partenerii din Ungaria, intenţionează să atragă fonduri europene

destinate renovării, restaurării şi reconversiei monumentelor istorice, precum şi a celor destinate creării de evenimente culturale de anvergură europeană. Oricum, proiectul pentru salvarea Teatrului Vechi din Arad se doreşte a fi un model de bună practică şi colaborare, într-un interes comun pentru susținerea și dezvoltarea culturii europene.

În funcție de noutățile care vor apărea în derularea demersului pentru salvarea Teatrului Vechi, grupul de ONG-uri va comunica orice informație de interes public. Deocamdată, ne bucurăm să furnizăm această veste bună pentru iubitorii de cultură și de istorie culturală.

Ultimele Știri

Related news