CAMPANII

Teoretic, Poliția Locală are umor – practic, Aradul, este un oraș interzis bicicliștilor!

 

Poliția Locală Arad a demarat o campanie, a cărui teaser a apărut ieri și a fost popularizat de șefa instituției, Viorica Graur, pe grupurile de facebook, bucurându-se de aprecieri din partea posesorilor de cont pe respectiva rețea… mai ales a celor care n-au nicio treabă cu bicicleta. Este un text radactat cu „umor de milițian” (scris „de sus”, pe un ton superior… gen, „bă, fraiere de level bițiglă, fii atent ce tre să faci ca să nu mă supăr pe tine!”), care ar lua notă mare la o lucrare de control (nu 10, că are două greșeli gramaticale și câteva inadvertențe), care, la rigoare aplicat, teoretic ar interzice oricărui biciclist din Arad să se plimbe pe ulițele orașului, în condițiile date.
Practic – mai mult decât atât: ca să ieși cu bicicleta din casă, Poliția Locală – de exemplu… dar aici ar fi cool să contribuie și alte organe ale statului: o echipă mixtă ar fi ideal! – să te aștepte la bancă, în fața blocului, cu o declarație-tip în care, pe răspunderea ta, dai cu „subsemnatul… sunt de acord ca prin prezenta să absolv de orice vină toate organele și instituțiile statului, de la Burebista la Gheorghe Falcă, toți administratorii orașului de la prima maimuță care s-a oprit pe Mureș și până la mine, pentru sinuciderea mea voluntară constând în faptul că am vrut să ies cu bicicleta din casă. Eu sunt singurul vinovat pentru acest gest voluntar, extrem și inconștient totodată, îmi asum riscul că am făcut asta și vă rog frumos să mă pedespsiți” – gata ștampilată, cu timbru sec și apostilă de la Prefectură… să n-avem vorbe!

Ia privește, de exemplu, numai pozele astea două pe care le-am colat dintr-o butonare de telefon. Explică-mi tu mie cu dreaq fac să corelez regulamentul Poliției Locale – chiar așa, amuzant cum e – cu situația dată! Pe unde o iau ca să fiu pe lege și să nu intru-n Merțanu lu nenea? Nici dacă-s Alberto Contator combinat cu dom profesor Mateuț n-am cum, șefu!
Hai… că poți mai mult!…

Rezultă, deci, că bicicliștii în orașul ăsta sunt contravenienți – TOȚI? Și că Aradul e un oraș practic interzis bicicliștilor? Cum fras să nu rezulte?!

Lucian Valeriu, 12 februarie 2017 9:27

regulament2regulament1pista2pista1piste-cov