Țigări fake la balot, mașini pe nașpa, 153 de gloanțe, bunuri metalice, o borsetă cu 15.000 de lei, o tabletă plus 195 de amenzi – recolta pe o zi a IPJ Arad

 

BULETIN DE PRESĂ – IPJ Arad

 

Transport ilegal de peste 42.000 de țigarete depistat în trafic de polițiști

La data de 25 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiștii din Zimanul Nou, au depistat și oprit un transport ilegal de țigarete.

Polițiștii au depistat și oprit în trafic, un bărbat de 45 de ani, care transporta cu un autoturism, 42.200 țigarete timbrate necorespunzător.

Întreaga cantitate de țigarete și autoturismul în cauză au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță de reținere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă

 

Depistat în trafic conducând un autoturism neînmatriculat

 

Polițiștii Serviciului Rutier au depistat ieri în trafic un bărbat care conducea un autoturism neînamtriculat.

Polițiștii au depistat ieri în trafic, pe DN7, în Conop, un bărbat de 37 de ani, care conducea un autoturism radiat din circulație de autoritățile germane din luna septembrie a anului 2015.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

 

Muniție deținută fără drept

 

În urma unei acțiuni desfășurate ieri pe raza județului Arad, pentru combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, au depistat peste 130 de cartușe deținute fără drept.

Astfel, polițiștii au depistat în Bârzava, județul Arad, la domiciliul unui bărbat de 54 de ani, din județul Arad, 135 de cartușe cu glonț, calibrul 9 mm, deținute fără drept.

Muniția a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, bărbatul fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

 

Depistat în flagrant la furat

 

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au depistat ieri în flagrant un tânăr care fura bunuri metalice.

Polițiștii cercetează un tânăr de 22 de ani, din Arad, care a fost depistat în flagrant, în timp ce sustrăgea un capac și două rame metalice din fața unui imobil de pe strada Ceaikovschi din municipiu.

Pe numele tânărului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

 

Cercetați pentru furt

 

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat doi minori, bănuiți de comiterea unui furt din auto.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 2 martie a.c., minorii de 13 și 15 ani, ambii din Arad, prin distrugerea geamului portierei dreapta față, ar fi pătruns într-un autoturism parcat pe strada Bucegi din municipiu, de unde ar fi sustras o borsetă cu acte și 15.000 de lei.

Minorii sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

Un alt bărbat, bănuit de furtul unei tablete, a fost identificat de polițiștii aceluiași birou

 

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 15 ianuarie a.c., bărbatul, de 29 de ani, din Vladimirescu, profitând  de neatenția victimei, ar fi sustras o tabletă din bucătăria unui restaurant din municipiu.

Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 300 de lei a fost recuperat, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

 

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 195 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 60.500 de lei.

Dintre acestea, 50 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 145 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 9 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

 

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6539
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy