Front 7 INVESTIGATII

Trăim în cel mai MURDAR ORAȘ din Vestul țării, iar Strada MEȚIANU a devenit un pamflet urban: O BUDĂ PUBLICĂ OUTDOOR pentru boschetarii care mănâncă și dorm pe bănci de 8250 de euro bucata [FOTOGRAFII GREȚOASE]

 

Acuma… sincer: ce vedem noi în pozele astea e ori un act artistic performance style în care un Mecena a investit niște bani negri și a plătit ceva studenți de la Arte direct în LSD, care la rândul lor au plătit boschetari direct în Mona, aurolac și șoricioaică pentru a le ieși acest pamflet urban, ori, pur și simplu, avem în față o budă publică outdoor dintr-un oraș corupt și lăsat de izbeliște.

Odinioară strada pietonală-emblemă a orașului, cu alimentare, magazine, consignații și vânzători ambulanți la tot pasul, care ducea la cea mai mare piață cu program aproape non-stop din centru, Mețianu a ajuns unul dintre cele mai de evitat locuri din Arad – la „concurență directă” cu Mărului, Tarafului sau Aprodul Purice. Seduși de „investiția lui Falcă” în bănci, toți arădenii care s-au mutat în acea zonă (străzile Ludovic Szantay, Românului, Vasile Goldiș sunt în aproape aceeași situație) regretă enorm pasul făcut: „Ești invadat de boschetari… nu ai curaj să ieși din casă sau să vii acasă noaptea. E beznă și nu e urmă de poliție!”… întrebați orice locatar… care n-ați vizitat demult locul.

BĂNCILE DE PE MEȚIANU au ajuns taguri-vedetă pe Google și au fost dezbătute pe larg inclusiv în presa națională 

„Astfel, pe data de 25 august 2011, a fost contractat de către Primăria Arad proiectul «Amenajare zonă pietonală strada Meţianu, inclusiv reabilitarea reţelelor de utilităţi», compus din 2 loturi, cu o valoare de 3.124.771,95 lei, fără TVA. Pentru lucrările „de procurare şi montare mobilier urban, conform proiectului tehnic de Amenajare zonă pietonală strada Meţianu (LOT II)“, câştigătoare a fost desemnată societatea BERRA EDILSISTEM S.R.L.  Oficialii respectivei firme au găsit de cuviinţă să factureze Primăriei Arad mobilier urban la preţuri de infarct. De exemplu, fiecare bancă dintre cele 12 montate pe aleea pietonală, pe care acum dorm cu predilecţie oamenii străzii, a costat 8.250 de euro. Cele 14 coşuri de gunoi au costat fiecare câte 850 de euro, iar cele două rasteluri pentru biciclete au fost facturate cu 2.000 de euro. Un alt «scor» exclusivist a fost înregistrat şi în dreptul celor 22 de dispozitive metalice pentru protecţia pomilor – 1.500 de euro/bucata. Au mai apărut în peisaj două cişmele, doi stâlpi retractabili şi trei panouri de afişaj stradal. S-au mai montat pavaje din granit şi piatră cubică din marmură, arbuşti ornamentali, statuete şi au fost amenajate câteva terase.” – cităm exact din ziarul Adevărul de acum doi ani și-o vară. 

O arădeancă a postat pe grupul de facebook „Arad Oficial” 

câteva instantanee luate în după amiaza zilei de miercuri, 17 iulie 2019. Și-a intitulat postarea sec: Mețianu… iar de atunci curge un nou fluviu de înjurături la adresa (desigur) oficialităților.
Înjurături cărora ne alăturăm…

Restul reacțiilor fiind de competența – nu-i așa? – OAMENILOR LEGII.

 

Radu Pandelea, 18 iulie 2019 8:55

metianu-6metianu-5metianu-3metianu-4metianu-2metianu-1