Trei arădeni – reținuți de SCCO / DIICOT ARAD și ARESTAȚI pentru CULTIVARE INDOOR, DEȚINERE și TRAFIC de Cannabis în Arad și Beliu

 

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

La data de 15.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic ilicit de droguri de risc.

În fapt s-a reţinut că, în perioada 01.03-14.04.2021, inculpaţii au cultivat droguri de risc, fără drept și în scop de comercializare, într-un imobil situat pe raza judeţului Arad.

În urma perchezițiilor efectuate în cauză, au fost ridicate și indisponibilizate 331 de plante de cannabis, 810 grame de masă vegetală uscată de cannabis, 700 de lei, ustensile destinate culturilor indoor de cannabis (saci cu îngrășăminte, bidoane cu fertilizatoare, lămpi pentru căldură, ventilatoare, transformatoare, tubulatură), râșnițe și cântare.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Secției 6 de Poliție Rurală Beliu – I.P.J. Arad, precum și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

***

„Mai multe percheziții în municipiul și județul Arad au avut loc azi-dimineață, trei „specialiști” în cultivare și trafic de „iarbă” fiind reținuți de S.C.C.O.A.T. Aproape 1 kilogram de masă verde uscată și câteva sute de grame de masă verde umedă a fost găsită de polițiști ca urmare a perchezițiilor. Rețeaua pare a fi mai mare. Cei trei tineri au primi mandate de arestare.” – conform declarației comisarului-șef Cosmin Popovici legată de acest caz.

………………………………………………..

 

[ACTUALIZARE] – ORA 16.00

Frații Sergiu și Alin Sumurducan, respectiv un anume Boca Darius sunt cei trei arestați astăzi în urma lucrării SCCOAT Arad.

Loading

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6490
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy