ȘTIRI

Trei țigani din Milova – ARESTAȚI după ce au rupt în bătaie doi paznici care nu-i lăsau să fure din gară… de două ori: în fața casei în care locuiesc și ÎN „CURTEA” POLIȚIEI din Lipova!

 

Ștefan Cornel-Nicolae, Ștefan Bilian și Şerban Marius-Daniel – „aripa dură” a unei o găști de țigani condusă de un recidivist notoriu (primul citat), care face ravagii în zonă, s-au răzbunat pe cei doi paznici care nu-i lăsau să fure materiale de construcție din gara la MILOVA, aplicându-le câte o bătaie cruntă după cum urmează: una în fața casei în care cei doi șoferi locuiesc în gazdă, iar cealaltă… în curtea Poliției Orașului Lipova (mai exact, într-un spațiu viran situat gard-în-gard), unde bătăușii și părțile vătămate au fost aduși pentru a li se lua declarații.

Cei doi șoferi sunt din județul Argeș și au venit să-și facă un rost în zonă… dar rostul lor nu s-a potrivit cu cel al „hoților de pe Valea Mare”, pentru care materialele de construcție ale firmei care efectuează lucrări la Calea Ferată sunt „bun comun” și se află în administrarea „celui mai ciumeg din zonă” – așa încât au început prin a-i amenința cu bătaia pe aceștia în repetate rânduri, iar pe unul dintre ei l-au „luat la omor” unde l-au prins „descoperit” cu prima ocazie: în fața casei sale, în noaptea de joi spre vineri, 18 aprilie.
Vineri dimineața, când cei doi s-au prezentat la Poliția Orașului Lipova pentru a da declarații și a li se stabili încadrarea juridică – unul în calitate de victimă, celălalt, de martor -, în curtea poliției aflându-se, nesupravegheați de polițiști și împreună cu autorii faptei, a mai ieșit un măcel: cei trei țigani l-au năucit în bătaie și pe al doilea șofer.

Desigur, autorii au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă magistraților de la Judecătoria Lipova, care le-au semnat, fiecăruia, câte un mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile.

Soluția pe scurt emisă de Judecătoria Lipova (foto principal):

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova. În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. (1) lit. a şi alin. (2) şi art. 230 din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Ştefan Cornel – Nicolae, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe (persoană vătămată T. I.), faptă prevăzută de art. 193 alin. 1 Cod penal, lovirea sau alte violenţe (persoană vătămată D. F.), faptă prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă prevăzută de art. 371 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, Ştefan Alin – Bilian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe (persoană vătămată D. F.), faptă prevăzută de art 193 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă prevăzută de art. 371 C.pen., cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal şi Şerban Marius – Daniel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe (persoană vătămată D. F.), faptă prevăzută de art 193 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă prevăzută de art. 371 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19.04.2019, până la data de 18.05.2019, inclusiv (…)

Radu Pandelea, 20 aprilie 2019 10:32

politia_lipova-1judecătoriaLipova-frontpolitia_lipova