joi, decembrie 1, 2022

Trei tineri BRACONIERI au fost reținuți de polițiști la GURAHONȚ și sunt propuși pentru arestare

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – IPJ Arad] REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU BRACONAJ ȘI NERESPECTAREA  REGIMULUI ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

La data de 21 mai a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat ieri, o acțiune cu efective mărite pe linia prevenirii și combaterii faptelor de braconaj cinegetic și a respectării regimului armelor și munițiilor.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat și oprit pe raza unui fond de vânătoare aparținând Ocolului Silvic Gurahonț, un autoturism în care se aflau trei tineri, de 21, 24 și 28 de ani, în privința cărora exista suspiciunea comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic.

În fapt, ulterior opririi autoturismului, contrar somării de a se legitima, unul dintre tineri, aflat pe bancheta din spate a autoturismului, și-a manifestat intenția vădită de a se sustrage solicitării polițistului, luând-o la fugă prin pădure. În urma activităților desfășurate împreună cu polițiștii Secției nr.8 rurale Săvârșin, tânărul de 28 de ani, din Petriș, a fost depistat la scurt timp pe raza localității Roșia Nouă.

De asemenea, în urma percheziției autoturismului în cauză, au fost identificate o armă de vânătoare calibrul 12 mm, încărcată cu două cartușe nepercutate,  și o armă confecționată artizanal.

Autoturismul utilizat, armele și muniția aferentă au fost indisponilizate în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, tinerii au fost reținuți de polițiști pe bază de ordonanță de reținere, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Gurahonț cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. unde dracu gasesc astia arme calibru 12 mm???
    Numa la ziaristii foarte prost informati am auzit de asa ceva….
    12 mm este tun antiaerian, calibru de arma nu exista…

Comentariile sunt închise.