sâmbătă, mai 28, 2022

ULAL Arad: „Arădenii ar putea plăti 434,74 lei per gigacalorie. Am sesizat deja instituția prefectului cu privire la încălcarea legii de către administrația locală și de furnizorul de energie termică privind livrarea căldurii către utilizatori”

[COMUNICAT DE PRESĂ]

După ce Autoritatea Națională de Reglementare în Energie a aprobat scumpirea gigacaloriei livrate de toate CET-urile din țară, CET Arad va livra gigacaloria cu o majorare de 95%, de la 163,51 la 318,25 lei. Acesta nu este, însă, prețul final plătit de populație, ci reprezintă doar prețul la care centrala livrează agentul termic. La acest preț se adaugă tarifele de transport și distribuție. La această ora dacă prețul plătit de populație subvenționat rămâne 280 lei, la care se adaugă actuala scumpirea de 154,74 lei, arădenii ar putea plăti 434,74 lei per gigacalorie. Un preț foarte mare pentru cei care nu au părăsit încă sistemul centralizat. Oficial nu a fost comunicat nici un proiect de hotărâre privind majorarea prețului la gigacalorie.

O majorare pentru orice segment din prețul total trebuie să fie dezbătută și votată de CLM . Dacă în anul 2010 Aradul avea racordate peste 46.000 apartamente și Cet-ul livra aproximativ  250.000 gigacalorii astăzi consumul este la un sfert fața de consumul anului 2010. La acest moment sunt proprietari de apartamente care se deconectează de la sistemul centralizat . Săptămâna trecută a început livrarea agentului termic în municipiul Arad, mai mulți președinți ne-au informat că  temperatura înregistrată a agentului termic livrat este sub parametrii contractuali, astfel că la unele blocuri agentul termic la intrare în bloc înregistra  doar 37 de grade, 34 de grade si chiar 29 de grade.

ULAL Arad a sesizat deja instituția prefectului cu privire la încălcarea legii de către administrația locală și a furnizorul de energie termică privind livrarea căldurii către utilizatori.  De-a lungul anilor arădenii au plătit incompetența unei administrare dezastruoasă, a unui CLM iresponsabil, prin tarife uriașe la utilitățile publice, taxe și impozite.

Începând cu 2010, administrația locală nu a dorit să facă nimic în sensul de a îmbunătăți nivelul de trai al arădenilor, au fost jecmăniți prin majorarea tarifelor la toate utilitățile publice, apă și canalizare, căldura și apă caldă, salubritate și pe indemnizați către asociațiile de dezvoltare intercomunicare, care nu au dezvoltat nimic în folosul lor. Administrația locală știa de mult timp ce se întâmpla  în Arad cu furnizarea agentului termic numai dacă ar fi citit presa, să nu mai amintim despre dezbaterile publice promovate  de ULAL Arad  de-a lungul anilor, care a venit cu propuneri, soluții și specialiști încă din anul 2012.

Cât de prost a fost administrată centrala termică arădeană care după divizare a pierdut  producția CET S.A,  și a ajuns  în situația de a fi la mâna unui privat care acum  produce energie electrică și agent termic către populație și care în scurt timp probabil v-a prelua și transportul și distribuția în final. În decursul acestor ani, actualul primar a ocupat funcția de prefect și viceprimar al acestui municipiu!

Președinte ULAL Arad
Dorina Lupșe

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news