„Umorul în muzică” – un proiect superb, coordonat de maestrul Dorin Frandeș

 

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad a pornit un nou proiect pentru elevi intitulat: „Umorul în muzică” și  coordonat de dirijorul Dorin  Frandeș.

Primii lui beneficiari au fost elevi de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, din clasa d-nei înv. Mariana Vuia – episodul întâi derulându-se  joi, 20 octombrie 2016.

Proiectul „Umorul în muzică” va cuprinde vizionarea unei selecții de momente în care situatiile hilare vor fi generate de elemente atât sonore cât si vizuale. Artiștii,  la care se va apela,  fac parte dintre vârfurile artei interpretative. Combinațiile sonore propuse  sunt urmarea  activităților  umane cotidiene (citirea ziarului, măturatul, pășitul, lovirea intenționată sau întîmplătoare a unor obiecte casnice ori stradale),  dar și a sunetelor produse de instrumente tradiționale a căror mânuire și suprapunere timbrală și ritmică va fi inedită. O altă categorie de umor, care va fi prezentată, derivă  din „coregrafia” cu totul neobișnuită a unor interpreți care vor sonoriza  capodopere în condiții cu totul aparte. Vor fi vizionate video clipuri cu formațiile STOMP, MOZ art, sau artiști ca Mr. Bean sau Borge”- a  subliniat inițiatorul și coordonatorul  proiectului.

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy