Un adolescent din Covăsînț a murit la Spitalul Județean Arad. Este al treilea caz de rujeolă din județul nostru care duce la deces

 

Tragedie într-o familie din comuna Covăsînţ. Un băiat în vârstă de 15 ani a murit azi dimineață la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce a stat internat timp de 4 zile. Adolescentul a contactat o rujeolă şi, pe fondul unei boli congenitale,  starea sa s-a agravat și a condus la deces.

„Referitor la acest caz, cu privire la decesul unui pacient de 15 ani internat in 16.10.2016 ora 19.00 la sectia de Boli infectioase copii, specificăm că decesul copilului s-a produs in urma unei complicatii de tip bronhopneumonie forma grava post rujeolica pe un teren cu multiple tare, secundare unei boli congenitale metabolice de tezaurizare NIEMANN PICK (care afecteaza intreg organismul, creier, cord, ficat, splina etc.) cu aparitia unui retard psihosomatic marcat. Pe acest teren a existat un contact rujeolic dintr-un focar familial (verisori). In ziua a 7-a de evolutie a rujeolei, la domiciliu, a aparut o complicatie grava de tip bronhopneumonie cu insuficienta respiratorie marcata care de la internare s-a agravat pana la instalarea unui stop respirator cu acidoza respiratorie si metabolica, la 11 ore de la internare. In urma evolutiei agravate, pacientul a fost transferal la ATI I, intubat si ventilat sub tratament complex cu antibiotice, hidroelectrolitice, acidobazice etc. Decesul s-a produs in a 4-a zi de la internare, 20.10.2016, ora 08.40. Fiind un caz cunoscut cu boala cronica si teren imunitar tarat, familia a refuzat necropsia și a solicitat, printr-o cerere scrisa și semnata, scutirea de autopsie” – au declarat oficialii SCJA printr-un comunicat de presă remis tuturor redacțiilor din Arad și corespondenților presei naționale.

Aflată în stare de şoc, familia băiatului decedat şi-a strigat necazul pe coridoarele şi în curtea spitalului, la faţa locului fiind chemat, preventiv, şi un echipaj de jandarmi. Oamenii nu au făcut, însă, scandal şi nici nu au învinovăţit pe cineva. „Nu putem învinovăţi pe nimeni” – a spus fratele băiatului mort.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, la 14 octombrie, în judeţul nostru erau confirmate 132 de cazuri de rujeolă, Aradul aflându-se pe locul doi pe ţară, după Mureş (176 de cazuri). Au fost raportate două decese datorate rujeolei, în judeţul Arad (din trei, la nivel de ţară. Imediat ce a fost înştiinţată de acest caz, DSP Arad a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6528
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy