marți, august 16, 2022

Un an de la plecarea în VEȘNICIE a Majestății… REGELE MIHAI a fost pomenit în Catedrala Arhiepiscopală a Aradului [FOTO]

 

Miercuri, 5 decembrie 2018, la împlinirea unui an de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I al României, Chiriarhul arădean, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Majestatea Sa, în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad. Din sobor au făcut parte: Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural, Pr. Simion Mladin, eclesiarhul catedralei, Pr. Gheorghe Gogan şi Arhid. Dr. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial. La slujbă au participat cei doi copreşedinţi ai Societăţii Amicii Regelui Mihai, domnii Tiberiu Dekany şi Artur Chomiuc, precum și alţi credincioşi.

Având în vedere tradiţia Bisericii Ortodoxe de împletire a vieţii bisericeşti cu a ţării, cel pomenit a respectat-o mai ales prin participarea la evenimentele bisericeşti desfăşurate la bisericile însemnate ale ţării, de pildă: sfinţirea Catedralei Mitropolitane din Timişoara; mănăstirile arădene, bisericile din Municipiul Arad şi alte localităţi, între care amintim Săvârşinul. Clericii arădeni, credincioşii şi membrii Societăţii Amicii Regelui Mihai sunt martorii vizitelor întreprinse de Familia Regală în cuprinsul judeţului şi eparhiei. De fiecare dată, în zonă fiind, mai ales cu prilejul marilor sărbători religioase, a asistat la sfintele slujbe, mai ales la cea din urmă, unde îşi avea Castelul Regal. Pentru aceasta, în virtutea simţămintelor, am înălţat rugăciuni pentru odihna sufletească a celui pomenit, exprimând încă o dată cuvenitele condoleanţe Familiei Regale.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, condus de domnul prof. Marius-Martin Lăscoiu.

Copreședintele Asociației, dl. Tiberiu Dekany, i-a mulțumit Chiriarhului, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, pentru slujba de pomenire și frumoasa evocare a personalității Regelui Mihai al României, preoţilor slujitori, elevilor seminarişti și și-a exprimat recunoștința față de toți participanţii la slujba de pomenire.

Sursa text: Arhiepiscopia Aradului

Articol asociat:

[BREAKING NEWS] A murit Regele Mihai I al României

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news