miercuri, martie 29, 2023

Un cutremur de 5,6 pe Richter a zguduit România azi noapte

 

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 pe scara Richter s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2.11, în regiunea Vrancea. Seismul a fost resimțit în cea mai mare parte a țării.

Institutul Național de Fizică a Pământului a raportat automat mai multe mișcări seismice, în această noapte, inclusiv prin contul de Twitter, cea mai mare măsurând 6,0 grade (la orele 2.11).

Din primele informații, epicentrul a fost în Vrancea, la 145 km nord de București, dar cutremurul s-a resimțit atât în Capitală, cât și în Brașov. Seismul ar fi avut loc la o adâncime de 100 km.

De asemenea, pe site-ul instituției (infp.ro) a fost postată următoarea informație: „02:11:16 cutremur in Romania, localizat automat.Coordonate: lat 45.747; lon 26.6523.Magnitudine: 5.6, adancime: 112.353km”. Astfel, conform măsurătorilor revizuite, seismul a avut o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter, nu de 6,0-6,1 – informație care se vehicula inițial.

Cutremurul a avut epicentrul la 7 km vest de Nereju, în județul Vrancea, notează sursa citată.

Potrivit Digi24.ro, seismul a fost resimțit în Iași, Craiova, Suceava, Constanța, Brașov, Severin etc. La București intensitatea a fost medie, iar durata destul de scurtă. Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Potrivit datelor INFP, în această lună au avut loc in România 27 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,4 și 4,2 grade pe scara Richter, cele mai multe în zona Buzău – Vrancea.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. Eu sunt convins că această mişcare telurică s-a produs datorită refuzului generalului Oprea să se supună justiţiei! ……. Aţi observat şi domniile voastre, ce gălăgie anarhică făceau revoluţionarii de profesie. Şi normal, zbierăturile lor, răgetul continuu, nu poate rămâne fără urmări. …….. Să vedem dacă cele 800 de clădiri cu bulină roşie din Capitala revoluţionarilor, vor române neatinse, aşa cum au scăpat de data asta.

Comentariile sunt închise.