joi, mai 26, 2022

Un elicopter IAR-316B survolează Aradul în perioadele 13 – 15 și 18 – 20 aprilie, în intervalul orar 16.00 – 23.00. Este vorba despre ZBORURI DE INSTRUIRE!

Lt. Fricosu Eugen: „Zborurile de instruire se execută regulat, pe întreg teritoriul național, având drept scop formarea și pregătirea personalului aeronautic navigant propriu...”

[INFORMARE DE PRESĂ]

Activități aeronautice de instruire specifică, desfășurate de Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. în municipiul Arad

În perioadele 13 – 15 și 18 – 20 aprilie a.c., intervalul orar 16.00 – 23.00, Inspectoratul General de Aviație al M.A.I., prin Unitatea Specială de Aviație Caransebeș, va desfășura, cu o aeronavă IAR-316B, activități specifice de pregătire a personalului aeronautic navigant propriu, cu sprijinul Aeroportului Internațional Arad.

Zborurile de instruire se vor desfășura inclusiv prin survolarea municipiului Arad, existând posibilitatea de a crea disconfort în rândul cetățenilor, motiv pentru care Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. asigură opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor zboruri de instruire.

Zborurile de instruire se execută regulat, pe întreg teritoriul național,

având drept scop formarea și pregătirea personalului aeronautic navigant propriu, fiind necesare condiții optime pentru executarea zborului în condiții de siguranță, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. a executat anul trecut peste 1100 de ore de zbor pentru instruire personalului propriu, pe întreg teritoriul național, desfășurate cu toate tipurile de aeronave din dotare.

Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., prin Locotenent Fricosu Eugen, purtătorul de cuvânt al instituției

INFORMAȚII DE FOND

IAR 316 este un elicopter de antrenament produs de Industria Aeronautică Română, sub licență de la compania franceză Aerospatiale. Producția acestui model a început în anul 1971 la uzina IAR din Ghimbav și a fost sistată în 1987. În total au fost construite 250 de exemplare, dintre care 125 pentru Armata Română. Celelalte 125 de exemplare au fost exportate către țări precum Pakistan, Angola și Guinea. Unele aparate IAR 316 au fost modificate pentru a opera rachete de 57 mm, precum și rachete antitanc.

S-a încercat și transformarea elicopterului IAR 316 într-un elicopter de atac numit IAR 317 „Airfox” dar numai un prototip a fost construit. (Cf. Wikipedia – inclusiv FOTO)

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news