marți, martie 28, 2023

Un experiment social provocator: arădenii sunt invitaţi să-și privească necunoscuții față-n față

 

Asociaţia ZURY invită arădenii să participe luni, 27 iunie, la cea de-a doua ediție a „celui mai mare experiment de contact vizual”.  Acțiunea cu un puternic impact socio-uman debutează la ora 18,00, în Parcul Eminescu. Așa cum ne sugerează organizatorii, mottoul evenimentului este „să descoperim câte puţin din alţii!”

Evenimentul a fost inițiat și gândit de membrii organizației „Leberators International” şi îşi propune să creeze o mai mare apropiere între oameni, dincolo de barierele create de diferenţele de religie, sex sau naţionalitate. Conceptul evenimentului este simplu: fiecare participant la acest eveniment va invita o persoană complet necunoscută la o conectare vizuală, timp de un minut. Participanţii sunt încurajaţi să-şi aducă ceva pe care se poate sta confortabil (două perne, pătură de picnic, scaun pliabil etc).

„Scopul evenimentului este de crea conexiuni, de a aduce oamenii mai aproape unii de alţii, de a ne aminti de umanitate şi de a ne opri, pur şi simplu, pentru câteva clipe din alergătura zilnică. De a împărtăşi o bucurie sufletească alături de ceilalţi, doar privindu-ne în ochi.” (Andreea Sida Mocanu, președintele Asociației ZURY.)

Asociația ZURY încheie cu acest eveniment – initiațivă proiectul „Links to education”, implementat cu sprijinul programului Erasmus+, în pregătirea acestuia fiind implicați voluntari străini din Spania, Franța și Italia, găzduiți în Arad pentru o perioada de 8 luni. In cadrul acestui proiect au mai fost organizate și alte activitați și ateliere de educație non-formală, cursuri de limbi străine, cursuri de IT, activități sportive și evenimente de prezentare a diverselor oportunități de dezvoltare personală și profesională pentru tinerii din Arad, inițiate și demarate de voluntarii străini ai asociației.

Mai multe informații despre această a doua ediție a evenimentului pe https://www.facebook.com/events/1171472296230543/.

Ultimele Știri

Related news