marți, octombrie 4, 2022

Un IMPORTATOR de AMFETAMINĂ și ECSTASY din Germania au prins polițiștii sub coordonarea DIICOT. Arădeanul făcea comanda prin DARKNET și plătea drogurile cu BITCOIN!

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

La data de  16.03.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului O. S. C.,  pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la importul şi transportul de droguri de mare risc, fără drept şi în formă continuată (patru acţiuni).

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada mai – iulie 2017, la date diferite şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul O. S. C a încercat să importe din străinătate şi să transporte în ţară, droguri de mare risc, fără drept, plicurile poştale fiind interceptate de către autorităţile germane, după cum urmează:

   – în cursul lunii mai 2017, inculpatul  a încercat să importe din Germania şi să transporte în România, 110 de grame de amfetamină, plicul poştal fiind interceptat  în data de 17.05.2017, pe Aeroportul din Frankfurt;

   – în cursul lunii iunie 2017, inculpatul a încercat să importe din Germania şi să transporte în România, 50 de grame de amfetamină, plicul poştal fiind interceptat  în data de 12.07.2017, pe Aeroportul din Frankfurt;

   – în cursul lunii iulie 2017, inculpatul  a încercat să importe din Germania şi să transporte în România, 202 pastile ecstasy, plicul poştal fiind interceptat  în data de 25.07.2017, pe Aeroportul din Frankfurt;

   – în cursul lunii iulie 2017, inculpatul a încercat să importe din Germania şi să transporte în România, droguri de mare risc (100 grame amfetamină), fără drept, coletul poştal fiind interceptat în data de 28.07.2017 pe Aeroportul din Frankfurt de către autorităţile germane.

Lansarea comenzilor și plata mărfii cu bitcoin au fost ordonate din țară, folosind rețeaua Darknet, iar expediția narcoticelor s-a realizat utilizând serviciile de coletărie ale poștei germane.

La data de 16.03.2018 inculpatul a fost surprins în flagrant ulterior momentului ridicării coletului poștal cu substanțe stupefiante (50 grame amfetamină).

La data de 17.03.2018 Tribunalul Arad a dispus  arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de  30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news