miercuri, martie 29, 2023

Un incendiu a izbucnit la anexa unei case din Gai. Cauza a fost un scurtcircuit electric și nu s-au înregistrat victime

În această noapte, în jurul orei 02:00, pompierii arădeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei case situată în municipiul Arad, zona Gai.

La locul evenimentului, din cadrul Detașamentului Arad, au fost mobilizate de urgență, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, autoscara S42 și un echipaj SMURD, încadrate cu 14 salvatori.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la anexa casei,

extins la o parte din acoperișul casei din vecinătate. Persoanele aflate în interiorul casei în momentul izbucnirii incendiului s-au autoevacuat.

Incendiul a fost lichidat prompt, în limitele găsite de către forțele de intervenție, în aproximativ 45 de minute.

Anexa casei, care servea drept spațiu pentru depozitare, a ars în totalitate. De asemenea au ars 6mp din acoperișul casei din vecinătate.

Datorită promptitudinii și profesionalismului pompierilor arădeni, casa a fost salvată și nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului: scurtcircuit electric.

***

În ultimele 24 de ore, pompierii arădeni au acționat pentru localizarea și stingerea a 12 incendii înregistrate la nivel județean.

Din totalul celor 12 incendii care au avut loc în perioada menționată, 10 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată, deșeuri menajere/culturi agricole), fiind afectate peste 8 hectare de vegetație uscată și 2 hectare de grâu.

​Reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă!

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, facem apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor la arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale:
  • desfăşurarea arderii numai pe timp de zi și în condiţii meteorologice fără vânt;
  • arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate sau pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii şi stingerea jarului după terminarea activităţii;
  • colectarea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în grămezi, astfel încât arderea să poată fi controlată;
  • executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
  • curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri;
  • asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
  • supravegherea permanentă a arderii;
  • stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
  • se interzice acoperirea focarelor cu pământ.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Biroul de presă al ISU Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news