marți, martie 28, 2023

Un LIPOVAN are DOSAR PENAL pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” pentru că a fugit din centrul de carantină „Olimpia” din NĂDAB

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Biroul  de  Informare  şi  Relaţii Publice  din  cadrul Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad   este  împuternicit să  aducă  la  cunoştinţa opiniei  publice  următoarele:

În data de 28.04.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova (FOTO) a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.1 din Codul penal.

În cuprinsul actului de sesizare întocmit întocmit în cauză s-a reţinut că la data de 24.04.2020 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad a fost sesizat despre faptul că o persoană de sex masculin, având obligaţia de a sta carantinată în centrul „Olimpia” din loc. Nădab, ca urmare a revenirii  sale în tară din Germania pe data de 23.04.2020, nu a respectat această obligaţie, deplasându-se la domiciliul său din loc. Lipova.

În  cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.1 din Codul penal.

Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL ARAD

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news