miercuri, august 17, 2022

Un nou proiect cu finanțare europeană, contractat în prag de sărbători, la Lipova. Va fi reabilitată o clădire de pe strada Matei Corvin, unde va funcționa o grădiniță cu program normal și se va moderniza strada Ștefan cel Mare

 

Un nou proiect cu finanțare europeană, contractat în prag de sărbători, la Lipova, în județul Arad
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest și  Primăria Lipova au semnat miercuri, 23 decembrie, contractul pentru investiția care vizează „Îmbunătăţirea calității vieţii populaţiei din Oraşul Lipova, prin modernizarea serviciilor educaționale și a infrastructurii rutiere care asigură accesul la aceste servicii”.
Prin acest proiect va fi reabilitată o clădire de pe strada Matei Corvin nr. 1, unde va funcționa o grădiniță cu program normal.
În proiect sunt prevăzute: consolidarea imobilului, izolarea termică a fațadelor și termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, finisaje interioare (pardoseli, tencuieli, vopsitorii etc.), înlocuirea sobelor pe lemne cu o centrală termică electrică, dotarea cu boilere electrice pentru prepararea apei calde menajere, instalație de distribuție pentru încălzire centralizată și radiatoare, înlocuirea instalației de distribuție a apei calde de consum, a bateriilor și obiectelor sanitare, instalarea de panouri fotovoltaice, realizarea unei noi instalații electrice, montarea de corpuri de iluminat tip LED, dotarea clădirii cu instalații de semnalizare, detecție și stingere incendiu, precum și amenajarea curții.
De asemenea, proiectul cuprinde modernizarea străzii Ștefan cel Mare din orașul Lipova (carosabil, trotuare, parcare și spațiu verde).
Valoarea totală a investiției este de 5.374.051 lei, din care 5.190.273 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.
Perioada de implementare este de 35 de luni.
Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news