marți, martie 28, 2023

PROTOCOL IMPORTANT între Camera de Comerț Arad şi Consiliul Chinez de Promovare a Comerţului Internaţional – Suzhou [FOTO]

 

11 iunie, 2018 este o dată foarte importantă în istoria Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, conform declarațiilor tuturor celor implicați în evenimentul de astăzi când, la ora 12.00, la sediul de pe Strada Cloșca, nr. 5, s-a semnat protocolul de colaborare între C.C.I.A. şi Consiliul Chinez de Promovare a Comerţului Internaţional – Suzhou. Regiunea respectivă este celebră în istoria MARE a economiei și comerțului mondial prin producția de mătase.

O delegație condusă de Lu Yizhong, reprezentând CCPITChina Council for the Promotion of International Trade, din regiunea Suzhou a semnat acest protocol cu Gheorghe Seculici, președintele CCIA – un gentlemen’s agreement care are la bază interesul crescut pe care partea chineză l-a arătat în special în sectorul agricol și alimentar, pe de o parte, iar pe cealaltă, interesul tot mai mare pe care mediul de afaceri arădean îl manifestă pentru investitorii chinezi.

„Consider că semnarea acestui protocol cu reprezentanții Camerei de Comerț din Suzhou, una dintre cele mai puternice Camere din China, este un moment important pentru economia arădeană, întrucât am pus bazele unei colaborări pentru perioada următoare. Reprezentanții prezenți astăzi la ceremonia semnării acestui memorandum între cele două Camere sunt oameni de decizie la nivelul Camerei de Comerț, oameni implicați în activitatea economică din China, oameni care au promovat produsele românești în China, care au organizat mai multe evenimente de promovare a produselor noastre și a activității economice românești. Prezența lor aici este încă o dovadă că sunt interesați de economia românească, de economia arădeană și propunerile de colaborare pentru perioada următoare sunt de bun-augur pentru economia noastră”, a declarat președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici, care a mai tușat pe ideea că Aradul ar trebui să exploateze la maxim capacitatea Zonei Libere, dar și că produsele românești sunt la mare căutare pe piața din China. „Avem deschidere în special pe sectorul viticol, dar nu numai. Orice produs din sectorul industriei alimentare este căutat în China. Cred că ar trebui să depășim bariera mentală cum că nu putem furniza atât de multă marfă pe cât ar putea cumpăra China, dar dacă nu pornim de undeva, nu vom putea să ne dezvoltăm pe viitor”, a mai explicat Seculici.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Preşedintele CCIA Arad a primit vizita unei delegaţii chineze, din regiunea Suzhou

Luni, 11 iunie 2018, domnul Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ din Arad a primit vizita unei importante delegaţii chinze, din regiunea Suzhou. Delegaţia chineză a fost condusă de domnul LU YIZHONG, vicepreşedinte al Consiliului Chinez pentru Promovarea Comerțului Internațional Suzhou (CCIPT Suzhou).

Vizita delegației se încadrează în discuțiile inițiate de instituție cu mai multe delegații din diferite regiuni ale Republicii Populare Chineze, context în care a fost semnat un memorandum de cooperare între CCIPT Suzhou şi CCIA Arad privind cooperarea între cele două regiuni. Memorandumul stabileşte modalităţile de realizare a colaborării: schimb de informaţii în domeniul economic, tehnologic, juridic, cel al investiţiilor şi afacerilor;  organizarea de târguri, simpozioane şi conferinţe pe teme de interes comun, promovare reciprocă.

Domnul LU YIZHONG a subliniat faptul că, activitatea principală a CCIPT Suzhou este să încurajeze colaborarea între Arad şi regiunea Suzhou, în special activitatea de import-export.

Domnul Seculici a făcut o prezentare a oportunităților de investiții în zonele libere Arad și Curtici şi şi-a manifestat interesul de a organiza un târg împreună cu agenţii economici din China pentru a promova activitatea economică din regiunea Suzhou. De asemenea a subliniat disponibilitatea CCIA Arad de a sprijini orice iniţiativă chineză în judeţul nostru, menită să consolideze relaţiile economice între judeţul Arad şi regiunea Suzhou.

Biroul de presă al CCIA Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news