marți, martie 28, 2023

Un regal filosofic „pe sufletul lui Mozart”, la Sala CLIO, astăzi, de Ziua Internațională a Muzicii

 

De Ziua Internațională a Muzicii, o reverență filosofică de la cei de la „Noua Acropolă”: un cadru adecvat unei sărbători culturale, cu o acustică foarte bună pentru muzica de cameră, un conferențiar specializat în discursuri care farmecă auditoriul și Mozart însuși… prințul muzicii clasice – iată ce vă propun organizatorii.  

INVITAȚIE

Este muzica o artă greu de înțeles? s-au întrebat specialiștii de-a lungul vremii. Cine a fost Wolfgang Amadeus Mozart și ce ascunde muzica sa în spatele unor note înșiruite armonios pe portativ? Ce rol poate avea muzica clasică în educația ființei umane?

Asociația Culturală Noua Acropolă și Complexul Muzeal Arad vă invită miercuri, 12 octombrie, de la ora 19, la prelegerea filosofică Mozart. Armonia în muzică și în om pentru a găsi împreună răspuns acestor întrebări și pentru a înțelege puțin din mecanismul prin care armoniile muzicale au făcut întotdeauna sufletele oamenilor să vibreze la nivel înalt.
Evenimentul cultural este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Arad.

Prezentarea va fi urmată de un recital muzical susținut de Cvartetul Arădean.
Prezintă: Anda NACU
Loc de desfășurare: Sala CLIO/Complexul Muzeal Arad, str. Horia nr. 10.

Intrarea este liberă!
Vă așteptăm cu drag!

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news