joi, martie 30, 2023

Un tramvai a luat foc în stația din gara Aradul Nou

 

[ACTUALIZARE 2] (ora 20.40): Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric produs la nivelul firului de alimentare al tramvaiului.

Astăzi, 09.03.2023, în jurul orei 19:00, pompierii arădeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un mijloc de transport în comun (tramvai), aflat în mers, în stația din zona gării Aradul Nou a municipiului Arad.

La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SAJ.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu degajări de fum la nivelul plafonului tramvaiului, în zona pantografului.

În interiorul tramvaiului se afla un singur călător care s-a autoevacuat în condiții de siguranță.

În urma incendiului au fost înregistrate strict pagube materiale, degradându-se elementele din tablă ale tramvaiului pe o suprafață de aproximativ 2 metri pătrați.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric produs la nivelul firului de alimentare al tramvaiului.

Biroul de presă al ISU Arad

***
[ACTUALIZARE 1] (19.50): Incendiul a fost lichidat.

La fața locului a ajuns și operatorul companiei electrice.

Nu au fost înregistrate victime, în tramvai se afla o persoană care s-a autoevacuat în condiții de siguranță.

Cauza probabilă este în curs de stabilire.

***

[Știrea inițială] (ora 19.00):

ISU Arad a anunțat, în jurul orei 19.00, că intervine pentru stingerea unui incendiu la un tramvai, în stația din gara Aradul Nou.

Intervin pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD.

Nu sunt înregistrate victime.

Intervenția este în dinamică.

 

Biroul de presă al ISU Arad

***

La ora 18.00, tramvaiele erau oprite între ATRIUM MALL și Gara Mare, șirul ajungând până la UTA. Nu cunoaștem motivele pentru care acestea staționau.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news