SPORTURI

UTA a luat 4 de la U. Cluj… pentru ca atâta a meritat!

UTA – U. Cluj 0 – 4 (0 – 2)

UTA: Orlic – Costin, Manea, Benga, Copaci – Janos, Coulibaly, Enescu, Vădrariu – A. Pop, Rus. Au mai evoluat: Oprea, Cubleșan, Miculescu. Antrenor: Ionuț Popa.
U. Cluj: Dur-Bozoancă – D. Dumitrescu, Abrudan, Andr. Cordoş, Al. Coman – Gab. Giurgiu, Taub – Gavra, Sepsi, Hațiegan – M. Coman. Au mai evoluat: Berci, Ursu, Ene.  Antrenor: Mircea Cojocaru.
Arbitri: George Găman (Craiova) – Romică Bîrdeș (Pitești), Doru Zamfir (Slatina – Olt). Rezervă: Petru Voina (Reșița)
Observatori FRF: NIcolae Grigorescu (Timișoara), Daniel Sabău (Zalău).

Pe o vreme frumoasă peste 3000 de spectatori au dorit să asiste la acest derby de tradiție. Aproape 200 de spectatori au venit de la Cluj, iar arădenii au primit încurajări și de la suporterii hunedoreni. S-a ținut un minut de reculegere în memoria celor doi Bogdani dispăruți în urmă cu 10 zile. Un fum negru din galeria utistă a făcut ca partida să se întrerupă. Sfertul de oră a consemnat momentele de tatonare cu o jumătate de ocazie pentru oaspeți. Aceștia au deschis scorul două minute mai târziu. După golul venit destul de repede, tot oaspeții au fost mai aproape de gol, Orlic a intervenit bine în minutele 25 și 26 înainte ca mingea să ajungă la M. Coman. În minutul 27, clujenii au cerut penalty la un presupus henț în care a lui Manea. Pe fondul acestui joc fără ocazii pentru UTA, U. Cluj ți-a majorat avantajul pe tabela de scor. UTA a avut o tresărire în minutul 44 prin Pop. Partea secundă nu a adus nimic bun pentru UTA. La prima situație mai clară U cluj a punctat. După patru goluri primite, dezastru putea fi mai mare, Orlic s-a mai opus în două rânduri. Din minutul 80 s-a jucat la trecerea timpului fără a se mai forța spre poara arădeană.
Așa s-a marcat:
Minutul 15, o minge de pe stânga îl viza pe M. Coman, Orlic a respins în față, Giurgiu a reluat din careul mare 0 – 1.
Minutul 39, Alexandru Coman a marcat din careu fructificând o centrare de pe stânga a lui Taub, 0 – 2.
Minutul 62, corner de pe dreapta, mingea a fost reluată în plasă cu capul pe colțul lung 0 – 3.
Minutul 70, centrare a lui Taub deviată cu latul din careul mic de M. Coman, 0 – 4.

Cosmin Gherman, 4 noiembrie 2018 3:09