marți, octombrie 4, 2022

UTA a pierdut cu un penalty în ultimul minut la Satu Mare și a intrat în zona retrogradării

 

Olimpia Satu Mare – UTA 1 – 0  (0 – 0)

Chiar dacă nu este pe cea mai bună poziţie în clasament, UTA este mereu considerată o echipă de top, iar jocul de astăzi de la Satu Mare a fost considerat un derby al rundei.  Primul test pentru trioul arădean de antrenori Todea, Păcurar, Botiş, care au preluat echipa din mers. Cele două echipe au trecut din start peste perioada de tatonare, gazdele s-au aruncat în atac încă din debut, Bulă a deviat periculos o minge, ca mai apoi Grahovac a respins şutul lui Dumitru Muntean. UTA a replicat imediat dar Stahll a ajuns mai târziu la o minge în faţa portarului. Primul sfert de oră a adus tot o ocayie mai clară a gazdelor, Grahovac a fost lobat, dar mingea a trecut alături. Gazdele mai prezente în joc, arădenii au replicat în urma unei faze fixe, Bulă a relut alături centrarea din lovitura liberă  lui Păcurar, ca mai apoi, acelaşi Bulă a centrat excelent, dar lovitura de cap a lui Curtuiuş a trecut peste poartă în minutul 33.  O primă repriză animată. A doua repriză a început după acelaşi scenariul, gazdele s-au aruncat în atac, în replică Curtuiuş a fost blocat în careul mic. După o oră de joc, lovituă liberă, Curtuiuş deviaă pe colţul lug, unde nu era nimeni. Păcurar a ratat o bună opotuitae în minutul 66, dar a şutat direct în braţele portarului. De partea cealaltă, Grahovac a intervenit reţinut o minge sub bară. Finalul jocului găseşte echipele cu garda jos, nul intrat Miculescu pe contraatac a şutat slb, în eplică Duruş a trecut şi el pe lângă gol în minutul 80. La capătul unui joc echilibrat, gazdele au câştigat cu o lovitură de pe punctul cu var.

Aşa s-a marcat:

Minutul 89, după un corner arădean rămas fără rezultat, gazdele pornesc pe contraatac şi primesc un penalty în ultimul minut de joc din timpul regulamentar la un fault a lui Adili, Brata şut puternic fără speranţe pentru Grahovc, 1 – 0.

Olimpia: Fl. Muntean – D. Muntean, Hlinca, Cr. Munteanu, Duruș – Villand, Miholca – R. Rus, V. Pop, Brata – Jurj. Au mai  evoluat: Lusamba, Lucaks

UTA: Grahovac – Adili, Ciucă, Scutaru, Burlă – Buleică, Jorza, Păcurar, Asani – Stahl, Curtuiuș. Au mai evoluat, Cârstocea, Miculescu  Antrenor: Cristi Todea.

Arbitri: Denis Haidiner ( Hunedoara) – George Fridl (Comănești – Bacău), George DUță ( Bacău).

Observatori: Cristian Petropulos ( Alba Iulia) – FRF, Zaharia Ciev ( Timișoara)  – CCA.

Declaraţiile antrenorilor:

Cei doi tehnicieni au fost la debut pe banca celor două echipe.

Zoltan Rittli: „Având în vedere valoarea echipei UTA, a jucătorilor săi, am pregătit jocul foarte bine. Elevii mei au făcut exact ceea ce le-am cerut, au avut atitudine, dorință și eu zic că victoria este meritată. Pe lângă gol, am mai avut ocazii, dar re.pet, cheia a fost în respectarea indicațiilor tactice”, a declarat acesta la debutul pe banca tehnică

„Speram să obținem o victorie astăzi pentru a reuși să ne deblocăm. Dacă am ceva de reproșat, o să le reproșez în particular și de luni încolo vom încerca să corectăm ce am greșit astăzi. Îi cunosc de mult pe băieți, fiind antrenor secund de mult timp la echipă. Știam fiecare ce poate. Am pregătit ceva, între timp jocul s-a schimbat și ne-au prins de câteva ori pe contraatac. Chiar și așa, am avut momente bune în care am știut să reacționăm la faptul că au început să se apere. Am avut câteva faze importante dar fără să avem ocazii foarte clare. Am luat acest gol pe final și istoria jocului s-a scris acolo” a fost declarația lui Cristi Todea la finalul întâlnirii.

Ultimele Știri

Related news