Acasă SPORT UTA a pierdut, dar a făcut-o frumos. Dan Petrescu: „Rar vezi...

UTA a pierdut, dar a făcut-o frumos. Dan Petrescu: „Rar vezi o așa atmosferă … Au avut ghinion, sunt sigur că nicio altă echipă nu va câștiga la Arad!”

0

 

UTA – CFR Cluj 0 – 1 (0 – 1)

UTA a pierdut aseară primul meci pe teren propriu în actuala ediție de campionat. Înfrângerea la limită a venit în urma confruntrii cu liderul CFR Cluj, paradoxal, după cea mai bună repriză secundă  din acest campinat a elevilor lui Balint.

Meciul din etapa a zecea a început cu o ocazie mare a arădenilor, când Hora a scăpat singur cu portarul, dar a fost ajuns din urmă de Burcă. Unicul gol al meciului a venit la jumătatea primei reprize, grație unei execuții personale a lui Chipciu șut din întoarcere. În partea secundă, arădenii și au trecut în cont numeroase ocazii de gol, o bară, elevii lui Dan Petrescu au încheiat meciul trăgând de timp cu șase apărători în teren.

O victorie norocasă, parcă s-a întors meciul de anul trecut. Atunci UTA a dat un șut pe poartă și a câștigat, iată cum se întorc meciurile… Azi, UTA a meritat mai mult, poate nici egalul nu era bun pentru ei. Eu, însă, mă bucur că am câștigat la câte probleme mari de lot avem, pe bancă erau numai copii, nu e ușor pentru noi. Echipa era și obosită, aveam nevoie și de puțin noroc. Eu vreau să felicit UTA pentru că cum a jucat tot meciul, fanii de aici sunt fantastici, te poartă la victorie. De fapt, de asta joacă UTA la victorie mereu, în România rar vezi o așa atmosferă ca la Arad. Au avut ghinion, sunt sigur că nicio altă echipă nu va câștiga la Arad. E adevărat, au fost și unii suporteri care m-au înjurat, dar sunt obișnuit cu asta de când m-am apucat de antrenorat. Pe de altă parte, aici am dat și autografe, unii te aplaudă, alții înjură, eu nu am greșit cu nimic față de ei. E democrație, e liber să strige fiecare ce vrea”, a spus antrenorul CFR-ului.

„Îmi e greu să îmi găsesc cuvintele. A fost un meci decis de o super execuție a unui un jucător foarte important și ca salariu, dar mă bucur că atitudinea băieților și realizările lor tehnico-tactice au fost la înălțime. Cred și sper că măcar într-o mică măsură ne-am spălat păcatele în fața fanilor, cărora le mulțumim pentru sprijin, pentru cum ne-au încurajat. Le mai spun că vom face tot ce ne stă în putință să luăm puncte să rămânem sus în clasament. Nu a fost un meci ușor de trăit, am sperat până la final, am avut acea mare ocazie în prelungiri, prin  Mercioiu. I-au lipsit câțiva centimetri să devină erou, chiar la primul meci în Liga 1, contra campioanei și nouă un gram de inspirație și mai multă șansă să putem marca și să gestionăm altfel finalul”, a spus Laszlo Balint la finele disputei cu CFR-ul.

Echipe de start:

UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas – Passaglia, Batha – Ubbink, Miculescu, Roger – I. Hora. Rezerve: Balauru, Shliakov, Medimorec, Bustea, Vorobjovas, Mercioiu, Isac, Antal, C. Mihai. Antrenor: Laszlo Balint

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, A. Burcă, Bouhenna, Camora – Culio, Bordeianu, A. Păun – Petrila, V. Costache, Chipciu. Rezerve: Hindrich, Fl. Ștefan, Graovac, D. Ciobotariu, Boateng, Gîdea, Fica, Gondiu. Antrenor: Dan Petrescu  

Arbitru: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Mitruţi Daniel (Craiova).

Exit mobile version