SPORTURI

UTA a remizat în fața liderului

 

UTA – Hermannstadt  1 – 1 (1 – 1)

UTA: Bodea – Polgar, Manea, Roșca, Dinculescu – Buia, Tănase, Petra, Hlistei – Curtuiuș, D. Popa. Au mai evoluat: Stahl, Jorza, Angelo Iuga.  Antrenor: Cristian Todea.
Hermannstadt: Căbuz – Pârvulescu, I. Stoica, Pamfile, M. Stancu – Dâlbea, Danci – Tătar, B. Rusu, Herghelegiu – Şt. Blănaru. Au mai evoluat: Neagu, Petrescu, Târnovan Antrenor: Alexandru Pelici.

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Marius Bobe (Videle), Tunyogi Ferencz (Zalău). Rezervă: Mihai Domșa (Aiud).

Observatori FRF: Romeo Malac, Iulian Spătaru (ambii Timișoara).

În al doilea joc oficial din acest an calendaristic UTA a primit vizita liderului Hermannstadt. În debutul campionatului, jocul tur de la Sibiu a fost considerat derbyul candiatelor la promovare, atunci sibienii s-au impus cu scorul de 2 – 0. La conferința de presă tehnicianul Ionuț Popa declara că orice rezulat e bun în afară de înfrângere evident. După o săptămână de pauză, cauzată de vitregiile vremii, arădenii aveau în față un examen dificil. Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria lui Emerich Hirmler, plecat recent dintre noi. Sibienii nu au mai pierdut de 23 de etape și sunt, în opinia lui Ionuț Popa, ca și promovați în prima ligă din poziția de lider al ligii secunde. Fără Burlă accidentat, UTA a început curajos în fața echipei lui Alexandru Pelici. Din păcate, în minutul 6, David Popa nu a mai putut continua jocul fiind accidentat, a intrat Albert Sthall, revenit după o accidentare, un minut mai târziu, UTA trecea în avantaj după o fază fixă. După primul sfert de oră, oaspeții au pus stăpânire pe mijlocul terenului, au pasat și s-au apropiat periculos. A urmat golul egalizator, reușit de atacantul Rusu. Nu au fost multe ocazii notabile pe parcursul primei reprize. Blănaru a reluat slab cu capul din careu după o lovitură liberă a lui Tătar, așa s-a încheiat prima repriză. Partea secundă debutează cu o ocazie sibiană, Blănaru l-a luat la țintă pe  Bodea, mingea ricoșează la Rusu, acesta a reluat peste poartă. Replica a venit în minutul 50, copie la indigou, Petra a tras în Căbuz. În minutul 63, același Curtuiuș a fost la originea unei ocazii mari în urma unui corner de pe stânga, executat de Hlistei, portarul a scos de sub transversală. Intrat în teren cu forțe proaspet, Neagu l-a remarcat pe Bodea în minutul 73. Până la final, nu am mai notat nici o ocazie clară. UTA a părăsit terenul fără înfrângere, să mai spunem că o parte a galeriei a scandat mereu la adresa lui Ionuț Popa și a primarului Gheorghe Falcă în vreme ce cealaltă parte scanda UTA, UTA. La meci au asistat 500 de spectatori.
În runda următoare, UTA merge la Balotești.

Așa s-a marcat:
Minutul 7; lovitură de colț de pe partea dreaptă, Curtuiuș se înalță și reia cu capul în plasă, 1 – 0.
Minutul 25; centrare din alergare trimisă de pe stânga de Stoica, Rusu profită de o ezitare și reia din careul mic, 1 – 1.

Cosmin Gherman, 11 martie 2018 2:49