Acasă SPORT UTA a trecut de rușii de Arsenal Tula – o echipă...

UTA a trecut de rușii de Arsenal Tula – o echipă cu buget de aproape zece ori mai mare!

0

 

UTA –  Arsenal Tula 2 – 0 (2 – 0)

Mijlocul acestei săptămâni a venit cu al treilea amical pe care UTA îl dispută în stagiul de pregătire din Antalya.

Adversara roș-albilor a fost Arsenal Tula, grupare situată pe locul 6 în prima ligă din Rusia, prezentă la startul ediției acestui sezon din Europa League. Banca tehnică a echipei ruse e condusă de Igor Cherevchenko, câștigător al cupei Rusiei în urmă cu cinci ani, cunoscut ca fotbalist la Locomotiv Moscova, pe care a și antrenat-o mai apoi.

Laszlo Balint a început disputa de pe stadionul ”Mardan” în următoarea formulă Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Simo – Moise, Isac – Oroian, Ioniță, Bustea – Buhăcianu.

Arsenal Tula: Levașov – Khaguș, Denisov, Volodyko, Kovalyov, E. Kangva, K. Kangva, Panteleev, Adjoev, Gromiko, Minaev.

După  momente de tatonare UTA a deschis scorul în minutul 18, Oroian a recuperat o minge în dreapta terenului, Ioniță a continuat cu deschidere perfectă pentru Buhăcianu, care a pătruns în suprafața de pedeapsă și a marcat pe lângă portar, 1-0! Scorul a devenit 2-0 din minutul 25, din nou Oroian a recuperat la 20 de metri în tușa dreaptă, a centrat în mijlocul careului mare, de unde Bustea a reluat spectaculos lângă bara din stânga portarului! În ultima jumătate de oră a meciului UTA a resimțit oboseala programului intens din cantonament, rușii au avut și ei două ocazii neconcretizate.

În minutul 68, Denisov (care fusese avertizat în prima repriză) i-a lăsat locul lui Lomovitsky. La UTA, Ciprian Rus a intrat în locul lui Buhăcianu (76). În minutul 80, a ieșit Oroian cu mare poftă de joc astăzi și a intrat Miculescu. Numele echipei câștigătoare s-a stabilit încă din prima repriză, partea secundă nu a mai adus nici un gol. Cu meciul de azi începe a doua parte a cantonamentului din Turcia în fața unor adversari mai bine cotați. Chiar dacă nu a aliniat cel mai bun lot să spunem că echipa Arsenal Tula are un lot cotat la 36 milioane de euro în vreme ce lotul arădean însumează ceva mai mult de 4,2 milioane de euro. Apărătorul Maksim Belyaev (28 de ani), valorează4,5 miloane de euro. Arsenal Tula se bazează pe un puternic lot internațional. Cu golul de astăzi și o dublă în meciul cu Racing Union, Buhăcianu a ajuns la trei reușite în Turcia. Vineri,  UTA se va afla față în față cu echipa de tineret a ucrainienilor de la Vorslka Poltava, lideră în campionatul intern la U 19.

Exit mobile version