Front 8 PLEDOARII

Judecător Adriana Stoicescu către Ministrul Justiției: „Vreți o justiție politizată pe față. Vreți justiția voastră. Nu vă vom lăsa să vă bateți joc de noi!”

 

Un nou scandal în Justiție este pe cale să izbucnească după declarațiile recente ale ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, care, coroborate cu declarațiile de miercuri ale președintelui României, Klaus Iohanis, din care a reieșit fără echivoc faptul că se pregătesc modificări majore în domeniul legislației din justiție. 

„ Într-un dispreț total la adresa justiției și a noastră, a tuturor magistraților onești, ministrul justiției din Absurdistan a prezentat ieri viziunea echipei sale pentru următorul cincinal de împliniri mărețe. Un aspect este noul avânt al luptei anticorupție.

Dar ce facem cu lupta împotriva traficului de droguri? A, mă scuzați, tocmai ce doriți să dezincriminați consumul. De abia aștept să văd, post pandemie, cluburile de fițe pline cu traficanți, senini consumatori „decât”.

Dar cu traficul de minori ce facem? A, tocmai ce ați dorit să scădeți limitele de pedeapsă pentru pedofili și violatori, dar ciumata de Curte Constituțională s-a opus orientării europene. La fiecare termen de judecată în boxă sunt cel puțin doi inculpați cercetați pentru infracțiuni sexuale cu minori, dar nu-i problemă, nu-i așa?

Cu traficul de migranți mai luptăm? Desigur că nu.
În condițiile în care coana „Evropa” vrea culoare pentru migranți, de-abia aștept zilele în care vom fi scoși din producție și, cu obrajii îmbujorați de emoție, vom fi încolonați și duși pe străzi să urăm bun venit unui nou lot de migranți amărâți, bine îmbrăcați și cu telefoane moderne, care vor împlini visul de veacuri al Europei, acela de a deveni califat.

Am supărat tare orânduirea. Noi, judecătorii… ne-am cam luat nasul la purtare.
Probe înlăturate pe motiv de SRI, propuneri de arestare respinse, achitări pe bandă rulantă.
Așa nu se mai poate. Trebuie un nou avânt al luptei anticorupție. Să ne întoarcem la practicile sănătoase: cătușe, arestări televizate.

Când vă trag de urechi stăpânii, le povestește cineva despre infractoarea cu ceas cu cuc? Despre judecătorul CEDO umilit și sfârtecat public? Despre lotul de judecători de la Înalta Curte, ținut pe tușă 4 ani, ca mai apoi să fie achitat?
Despre judecătorii care tocmai au fost despăgubiți pe motiv de interceptări nelegale?

A, nu? Dar vorbim despre corupția imensă din sistem pentru care numărul de procurori din SIJ este insuficient, motiv pentru care trebuie să o desființăm.

Cât de penibili putem fi? Cât de tare disprețuim adevărul și dreptatea încât să ne dorim umilirea judecătorilor?
Când am vorbit despre polițiști burtoși, am adus atingere independenței justiției.
Când ministrul vorbește despre gafele unei secții, ca temei pentru desființare, este în regulă. Când promite că vor fi trimise multe dosare în instanță, atenționând indirect procurorii, este în regulă.

Vreți din nou procurori cu 4 ani vechime care să cerceteze judecători cu 20 de ani vechime.
Vreți judecători care să se uite peste umăr când scriu minute.
Vreți ca ministrul justiției să poată sesiza Inspecția Judiciară ori de câte ori un judecător nu se înscrie în linia partidului.
Vreți o justiție politizată pe față.
De fapt, vreți justiția voastră.
Dar, știți ceva? Nu e a voastră, cum nu e nici a noastră.
E a amărâtului ăsta de popor, care merită ceva mai mult.

Nu o să tac. Ca să fiu în ton cu vremurile, din mormânt mă voi întoarce și voi urla la voi. Voi spune adevărul și voi pune degetul acolo unde vă doare. Și nu vă vom lăsa să vă bateți joc de noi.

Ca un Post Scriptum:  dreptul la libera exprimare mi-l conferă Constituția, CEDO și Legea. Nu ministrul. Limitele acestui drept mi le stabilește Constituția și bunul simț. Nu ministrul.” – a postat judecătorul Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

 

Critic Arad, 1 octombrie 2020 9:02

https://centaur.ag/wps/antibiotics/