SPORTURI

UTA – Chindia: 1 – 0. Primul succes acasă, după o evoluție BUNĂ

 

UTA – Chindia 1 – 0 (0 – 0)

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Albu, Benga, Rompoulakou – Isac, Roșu – Tescan, Morar, D. Rusu – C. Rus.

Au mai evoluat: Ursu, Ioniță, Buhăceanu, Da Silva

Antrenor: Laszlo Balint.

Chindia: Aioani – C. Dinu, Pițian, Bourama, A. Ioniță – Neguț, Rață, Berisha, Yameogo – D. Popa, D. Florea.

Au mai evoluat: Necuțescu,  Martac, Diaz, Cherchez

Antrenor: Emil Săndoi.

Arbitri: Iulian Dima (București) – Alexandru Cerei, Gero Szabo (ambii din Cluj). Rezervă: Andrei Țiții (din Șura Mică Sibiu).

Observator de arbitri: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe).

După primul sfert de oră Chindia a avut un plus la mijlocul terenului și două „jumătăți de ocazii” pe devieri accidenatle ale arădenilor. Benga deviază cu călcâiul o centrare, dar Iacob reține de la colțul scurt, fază petrecută în minutul 7. Yameogo  a scăpat spre poartă dar a fost indecis în fața lui Albu.  După 25 de minute arădenii au echilibrat după minutul 25 dominarea teritoreală, dar nu și-a creat faze de poartă. În minutul 34, UTA  a avut singura ocazie a primei reprize după o lovitură liberă de la  35 de metri centrarea reluată cu capul pe poartă de Bustea reținută de portar. Tot după o fază fixă gazdele au mai bifat o ocazie corner centrare a lui Morar, Benga a reluat cu capul alături din 8 metri, în minutul 38. În ultimul minut din prima repriză Morar centrează din lovitură liberă, Denis Rusu reia cu capul neamarcat din opt metri, dar Aioani respinge incredibil nu întîmplător e în lotul de tineret. În ultimul sfert de oră UTA a avut trei ocazii clare trecând în plan secund dominarea teritorială a oaspețlor din prim jumătate de oră.

După pauză a intrat Ursu. În minutul 52 arădenii au deschis scorul la prima fază din partea secundă. A fost al treilea gol reușit pe tren propriu de  UTA. După 10 minute de la gol Bustea reia cu capul dar s-a opus portarul respingând de sub bară în corner. Ursu, bine servit de Rus, a fost la rândul său blocat de portar în minutul 71.

UTA  a jucat matur și curajos în partea secundă și pentru că a înscris în debutul părții secunde. Oaspeții au acuzat absențele. UTA  a adunat 11 punte și a egalat la puncte Chindia Târgoviște însă a încasat numeroase cartonașe galbene. În runda următoare arădenii merg la Botoșani.

Așa s-a marcat:

Minutul 52; Roșu, centrează în careu pentru Cipri Rus, căpitanul UTA-ei îi deviază mingea lui Denis Rusu, acesta fentează din corp  și trage cu piciorul drept la colțul lung, 1 – 0.

Foto: https://www.facebook.com/uta1945arad

Cosmin Gherman, 24 octombrie 2020 4:08