joi, septembrie 29, 2022

UTA e pe podium, după trei jocuri consecutive fără gol primit. Balint: „Este dovada forței grupului nostru!”

 

Elevii lui Laszlo Balint au încheiat aseară meciurile unei etape din prima ligă fotbalistică cu o victorie pe tărâmuri sibiene.

Ca și în meciul cu Craiova de pe teren propriu, în multe momente aveai impresia că jocul se îndreaptă spre o remiză poate nedreaptă din prisma arădenilor. Miculescu dă lovitura în ultimele minute, din pasa lui Antal. Hora a irosit o bună ocazie în minutul 83 și astfel suspansul s-a prelungit. UTA e recunoscută pentru cele mai solide defensive din liga întâi. Gruparea arădeană a urcat pe podium un loc istoric și un succes acasă cu Rapid o poate devansa pe aceasta din urmă. Campionatul  se întrerupe pentru acțiunile loturilor reprezentative. Miculescu merge la lotul național.

„Din păcate, stăm mai rău pe fază ofensivă, în ultimii 30 de metri suferim un pic. Nu avem forța să putem ajunge acolo, să înscriem. Trebuie să jucăm mai mult unu contra unu, să aducem mai mulți oameni în terenul advers, ne trebuie mai multă personalitate. Dar, chiar și așa, azi nu am făcut un joc rău, acesta a fost sub semnul echilibrului. Păcat că luăm gol din nou în ultimul minut dintr-o neatenție și asta doare. Am pățit-o și cu Piteștiul și am pierdut alte puncte. Suntem într-un moment greu, când nu ne iese aproape nimic, dar trebuie să mergem mai departe, să ridicăm capul. Avem două săptămâni în care avem de pus la punct lucrurile, să ne antrenăm mai bine, să schimbăm puțin strategia și sunt sigur că ne vom îndeplini obiectivul, care nu este nici play-off-ul, nici campionatul, ci doar salvarea de la retrogradare, cum a fost și anul trecut. E clar că ne doream să luăm mai multe puncte, dar cred că avem puterea să ne revenim”, susține Mihai Teja.

„Este dovada forței grupului nostru, este dovada seriozității jucătorilor, faptul că ei reacționează extraordinar de bine în momentul în care intră în joc. Iar asta se vede la fiecare antrenament, indiferent de nume, de experiență, de statut, toată lumea este extrem de implicată și extrem de hotărâtă să facem ceva cu adevărat important în acest sezon. Dar, luăm săptămânile și meciurile așa cum vin, știam foarte bine ce fel de meci ne va aștepta aici. Eu cred că l-am pregătit destul de bine și băieții au aplicat, în mare parte, ceea ce am pregătit. Am reușit să fim siguri la fazele fixe, pentru că știam că Gaz Metan este o echipă extrem de periculoasă în astfel de ocazii. Trebuie să îi felicit pe băieți pentru că am crezut că putem câștiga acest meci, am fost perseverenți, am avut răbdare. Eu cred că am controlat în mare parte ostilitățile, ne-am creat și ocaziile mai importante și probabil că toate aceste eforturi ne-au fost răsplătite pe final, în urma unei faze frumoase. E încă o victorie fără gol primit, ceea ce este foarte bine”, a spus Laszlo Balint .

Echipele de start:

Gaz Metan: Vâlceanu – Romeo, Matricardi, Filip, Velisar – Gabriel, Iancu – Chamed, Deaconu, Grădinaru – Irobiso

Rezerve: Buzbuchi, Trif, Matias, Alceus, Gaspar, Ciocan, Sarr, Smola

UTA : Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas – Batha, Passaglia – Ubbink, Roger, Miculescu – Dangubic

Rezerve: Balauru, Tomozei, Medimore, Shlyakov, Bustea, Vorobjovas, Isac, Antal, Hora

Ultimele Știri

Related news