joi, septembrie 29, 2022

UTA este UNDE TREBUIE: în vârful clasamentului – după încă două „bijuterii” ale lui Romario Moise, care i-au lăsat pe „Panduri” descumpăniți

 

UTA – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 – 0 (1 – 0)

Se anunța  meci complicat pe arena Motorul așa cum anticipa în conferința de presă antrenorul Laszlo Balint. Oaspeții au venit la Arad ca o echipă de moral după multe puncte consecutive câștigate. UTA a dominat fără ocazii multe, dar destul de clare, oaspeții au încercat să își creeze situații pe flancuri. Poate altfel se desfășura jocul din minutul 12, când UTA nu a primit un penalty, centrare Buhăcianu, Oros aflat în careu se face că dă cu capul dar pune brațul drept. Vântul a pus probleme celor două combatante, cu un plus pentru UTA avantajată de vânt în prima repriză. În minutul 14, Prejmerean a șutat din prima pe jos pe direcția portarului. Florin Iacob nu este un portar foarte înalt, a avut ceva emoții la centrarea lui Gârbiță. În minutul 20, centrare a lui Andrei Rus, Chelariu a respins din plonjon, aștepta balonul Cipri Rus. UTA a avut mai mult posesia și a făcut presing agresiv în terenul advers. În minutul 30, portarul Moga a intervenit la o centrare a lui Cipri Rus. După golul lui Romario Moise un contraatac arădean o minge respinsă de Florin Ilie, Buhăcianu a făcut o cursă, a centrat, Ursu a încercat să reia din plonjon, Cipri Rus a reluat alături. În minutul 44 oaspeții au cerut un penalty prin Vasile Pop.Partea secundă a început cu zece minute bune de posesie pentru oaspeți. În minutul 59, Buia a acuzat că a fost lovit cu cotul de Tomozei. Același Buia a cerut un fault cu eliminare pentru ținere de Florin Ilie, Buia scăpa singur spre poartă.

A venit însă golul doi a lui Romario Moise din fază fixă și oaspeții și-au arătat frustrarea, iar meciul a mai scăzut în intensitate. Buia a fost schimbat devenind nervos ex arădeanul a avut câteva replici cu suporterii gazdelor. În minutul 69, portarul Iacob a reținut în doi timpi șutul lui Bădăuță. Romario Moise a mai avut o reluare cu capul alături din 6 metri. Oaspeții au marcat pe final prin Yabre dar a fost o poziție afară din joc. UTA a jucat economicos după cel de al doilea gol probabil și cu gândul la programul greu ce urmează. O echipă incomodă a plecat învinsă de la Arad, doar echipa din Mioveni a marcat la Arad.UTA v-a juca miercuri la Cluj restanța din runda a VI-a cu U. Cluj, de la ora 17.45 în direct și pe Digisport pentru ca sâmbătă să joace la Pitești.

Așa s-a marcat:

Minutul 36, minge așezată de Tomozei în marginea careului pe o combinație scurtă șut cu exteriorul trimis de  Romario Moise  la semiînălțime, 1 – 0.

Minutul 65, lovitură liberă din 18 metri Romario Moise șut plasat pe colțul scurt bară-gol, reacție întârziată a portarului Moga, 2 – 0.

UTA: Iacob – A. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – Oroian, Lorenzi, Moise, Ursu – Buhăcianu, C. Rus. Au mai evoluat: Alex Ioniță, Miculescu, Bustea.

Viitorul Pandurii: Moga – Chelaru, Yabre,  Cristi Oros, Andr. Dragu – Prejmerean, Chiorean – Buia, Astafei, Gârbiţă – V. Pop. Au mai evoluat: Bădăuță, Negrean, Cioiu.

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Radu Despa (Baia Mare), Călin Cimpoieru (Lugoj). Rezervă: Marius Onuț (Satu Mare).

Observatori FRF: Iulian Spătaru și Romeo Malac (ambii din Timișoara).

 

 

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.