SPORTURI

UTA inaugurează astăzi noua arenă

 

Cei șase juniori din lotul echipei UTA depistați pozitivi la ultima testare COVID au fost retestați. Rezultatele au ieșit tot pozitive, astfel că ei vor rămâne, în continuare, în afara programului echipei. Conform normelor medicale actuale însă, toți pot părăsi izolarea, deoarece termenul impus de 14 zile a trecut. Toți celalți jucătorii și staff-ul tehnic sunt negativi după a zecea testare. Un membru al staff-ului medical auxiliar a avut rezultatul testului pozitiv și a intrat în izolare.

UTA revine acasă după șase ani pe arena din Calea Aurel Vlaicu în această seară dispută meciul oficial din a doua etapă de campionat când primește vizita celor de la FC Voluntari, programat de la ora 21.

FC Voluntari vine în orașul de pe Mureș după un debut cu dreptul în noua ediție a Ligii I, 2-1, acasă, cu Gaz Metan Mediaș. Rezultat care confirmă forma bună arătată de echipa lui Mihai Teja și la finele play-out-ului, în ciuda faptului că alb-vișinii au pierdut 14 jucători între cele două stagiuni. Antrenorul Laszlo Balint speră ca inaugurarea noului stadion să fie un stimul suplimentar pentru elevii săi. UTA a efectuat aseară la ora jocului un antrenament de acomodare, peste 100 de suporteri au fost prezenți să urmărească antrenamentul făcând atmosferă de meci.

Să mai spunem că Romario Moise a pierdut litigiul prin care a cerut să  devină jucător liber de contract, fiindcă Astra Giurgiu, gruparea ce l-a împrumutat la Arad, nu și-a achitat partea sa de obligații salariale.

Prezent la Arad Ionuț Stroe  ministrul Tineretului și Sportului a vizitat, însoțit de oficialitățile locale și parlamentari arădeni noul stadion din Calea Aurel Vlaicu. Ministrul a semnat în cartea de onoare a stadionului plasată tocmai la balconul etajului doi.

Privind în istorie, ziua de 1 septembrie 1946 e cea în care ITA juca primul ei meci pe stadionul care avea să devină un adevărat ”templu” al fotbalului arădean. Meciul ITA – Ciocanul 1-0, decis de golul înscris de Iosif Petschovsky – din centrarea lui Ludovic Bonyhadi –, anunța că echipa creată aici de Francisc Neuman sosise să scrie istorie în peisajul fotbalistic românesc. Toate numele amintite, și atâtea altele!, au intrat în Legenda Aradului. 75 de ani cu clipe fabuloase și cu inevitabile tristeți s-au scurs de când Baronul a început cea mai frumoasă poveste a Aradului.

”Suntem generația care inaugurează noul stadion și atunci responsabilitatea pentru noi e cu atât mai mare. Va trebui să avem atitudinea potrivită, să abordăm fiecare duel la maxim, să facem tot posibilul să câștigăm absolut fiecare metru de teren, astfel încât la sfârșit să ne putem bucura. Sunt convins că bucuria va fi una imensă, mai ales pentru suporterii noștri”, a subliniat antrenorul principal al roș-albilor.

Doisprezece ani și aproape patru luni au trecut de când UTA a oferit Aradului ultima ei reprezentație în Liga 1. Era 7 mai 2008 când arădenii o găzduiau pe Dinamo. Doi dintre fotbaliștii prezenți în jocul amintit mai sus, Ioan Hora și Cristi Melinte, sunt și acum în team-ul arădean.

Clubul UTA a pus în vânzare bilete virtuale pentru meciul din etapa a II-a a Ligii 1, cu FC Voluntari, programat în această seară pe Arena Francisc Neuman. Biletele sunt disponibile aici: https://uta.iabilet.ro/

Oficialii meciului din această seară sunt: Rusandu Lucian (Sfântu Gheorghe – Covasna) – A1: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe – Covasna), A2: Păunescu Florin (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea). R1: Găman George Cătălin (Craiova).

Obs: Sajtos Laszlo (Sibiu – Sibiu).

Cosmin Gherman, 28 august 2020 10:32