SPORTURI

UTA începe aventura în Cupa României

 

Csikszereda Miercurea Ciuc e prima bornă dintr-un drum de Cupa României pe care UTA și-l dorește cât mai frumos. Roș-albii sunt azi  pe terenul ciucanilor cu o singură dorință – calificarea în optimi.

„Intrăm într-o competiție care pentru mine a fost tot timpul importantă. Plecăm ca și favoriți, dar lucrurile nu stau chiar așa, Cupa României e numită metaforic și competiția surprizelor, echipele de eșalon inferior se mobilizează foarte bine în astfel de meciuri, își doresc parcursuri cât mai lungi, să ajungă cât mai sus. Pentru mine e foarte important modul în care ne vom prezenta ca și atitudine, ca și abordare. O subliniez, pentru mine, pentru echipă, Cupa României este o competiție foarte importantă”, a punctat antrenorul Laszlo Balint.

„Am văzut că au o echipă bine organizată, agresivă, cu fotbaliști buni, sunt neînvinși de câteva meciuri. Dacă nu luăm întâlnirea în serios, putem avea probleme. Eu am în cap să mergem acolo să facem o figură frumoasă, sper că și băieții gândesc la fel”, a completat apărătorul Erico Da Silva.

Csikszereda Miercurea Ciuc – UTA se dispută azi, 30 noiembrie, de la ora 14:00 și se vede în direct pe Look, Telekom și Digi Sport. Este ultimul meci al acestei faze a competiției, iar până acum nu au lipsit surprizele. Inițial meciul era programat de la ora 18 dar la cererea televiziunilor s-a schimbat ora. Ciucanii sunt campioni de toamnă la U.19. În campionat arădenii s-au impus sezonul trecut fără drept de apel în fața unei noupromovate la acea vreme. Rămâne de văzut ce formulă de echipă trimite în teren Laszlo Balint

Arbitri: Andrei Chivulete – Andrei Constantinescu (ambii București), Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Dan Dreve (Cluj Napoca). Observatori: Silviu Crângașu (Ploiești), Vlad Călușer (Voiniceni – Mureș).

Cosmin Gherman, 30 noiembrie 2020 12:09