marți, martie 28, 2023

UTA începe frumos play-out-ul. Start perfect după „scorul de neprezentare” administrat „Academicii” Clinceni

UTA Arad a trecut la pas de Academica Clinceni, scor 3-0, în prima etapă din play-out.

Asistată de un public superb, UTA nu a avut nicio emoție în fața celor de la Academica Clinceni în primul meci din play-out-ul Ligii I 2021-2022 desfășurat acasă în după-amiaza de vineri, 11 martie.

Utiștii au început în forță și au deschis scorul în minutul 9, prin Erico Da Silva, după o lovitură de cap bine plasată în urma unei centrări venite de la Ubbink.
Tot elevii lui Ionuț Badea au fost cei care au controlat scorul și au reușit să-și majoreze avantajul. Otele (41) a luat pe cont propriu o acțiune de la jumătatea terenului și l-a învins pe Ureche. Repriza secundă a adus aceeași desfășurare, UTA atacând încontinuu poarta ilfovenilor.
Otele a reușit „dubla” în minutul 48. După ce Dumitru Cardoso a ratat incredibil din 4 metri, cu poarta goală, trimițând mingea cu capul în bară, atacantul nigerian a urmărit și a punctat, stabilind și scorul final al meciului.

ECHIPELE

UTA ARAD: Iacob – Vukcevic, Erico, C. Dima, Baravykas – Batha, Vorobjovas – Miculescu (Pătlăgică), Ubbink (Cibi), Otele (Laukzemis) – Cardoso (Fl. Matei).
ANTRENOR: Ionuț Badea

CLINCENI: Ureche – Rufati, C. Ion (Cmovs), Holzmann (A. Dima)– Sambeya, Vrdoljak, Tsvetkov, Dumitrache, Florică – R. Ion, De Amorim (Melniciuc).

ANTRENOR: Constantin Giurescu

Stadion: Francisc Neuman (Arad)

Arbitru: Andrei Florin (Târgu Mureş) / A1: Vodă Alexandru (Alba Iulia), A2: Necula Mihaita (Bucureşti)

REZUMAT VIDEO

Ionuț Badea: „Am riscat mai mult, știam că nu există atât de multă calitate încât să fim surprinși”

„Era important pentru noi să pregătim foarte bine acest joc, s-a întâmplat acest lucru, în ideea în care am ucis din start ambițiile lor, deși poate nu ar fi bine să folosesc acest cuvânt în vremurile în care trăim.
Am reușit să-i anihilăm din start, ceea ce ne-a făcut jocul mai ușor. Am avut și eficiență. Mă bucur că, din 5 meciuri jucate acasă, am putut să oferim publicului arădean 4 victorii și un egal.
Era important să avem continuitate. Ne-am adaptat foarte bine la ceea ce ne-a oferit adversarul, am riscat mai mult, știam că nu există atât de multă calitate încât să putem fi surprinși în vâltoarea jocului.
Am riscat cu bună știință și ne-a ieșit. Am debutat cu dreptul și sunt mulțumit”, a spus Badea la final.

Ghinion:  Cel mai bun produs al echipei, David Miculescu, s-a accidentat și a fost înlocuit în minutul 65.

„Sper să nu fie grav Miculescu. A fost o temperatură scăzută și, prin mișcările pe care le-a făcut, el a ajuns repede în fața porții și asta a presupus și un joc mai în viteză, un ritm mai ridicat.

Au fost jucători care au trecut de 300 de metri de sprint azi, ceea ce înseamnă mult peste media Ligii 1 și pe undeva era de așteptat. Sper să fie doar o crampă, dar vedem.”, a precizat Ionuț Badea.

După acest rezultat UTA a urcat provizoriu pe locul 7, cu 23 de puncte;
Academica rămâne pe 15, cu doar 7 puncte.
MECIURILE UTA-ei în această rundă de play-out

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news