SPORTURI

UTA își continuă seria bună, iar Dinamo pe cea mai rea din istorie. Dragoș Balauru a fost pus serios la treabă până în ultimul minut

 

Dinamo  – UTA 0 – 1 (0 – 1)

UTA  s-a întors acasă cu toate punctele puse în joc în duelul de la București cu Dinamo, meci ce a încheiat a doua rundă din play-out.

Pe o suprafață bună de joc s-a scris istoria celui de al treilea joc oficial din acest sezon între cele două combatante, după două victorii împărțite. Dinamo a câștigat ultimul joc în orașul de pe Mureș. Istoria meciului de aseară s-a scris în primul act, deși partea secundă a meciului a fost mult mai spectaculoasă.

Prima parte a fost una echilibrată cu puține faze de poartă. Unicul gol al meciului a fost marcat de David Miculescu,  care a trimis mingea puternic cu capul din centrarea lui  Shlyakov, fază petrecută în minutul 34. A fost prima reușită în Liga I a fotbalistului de 19 ani, care a debutat la acest nivel tot contra lui Dinamo.  Două minute mai târziu, Tomozei a fost nevoit să îl faulteze în careu pe Sorescu, lovitura de la punctul cu var executată de atacantul timișorean a fost apărată de Balauru, deși șutul a fost puternic și plasat.
A fost o primă repriză mai bună pentru arădeni- una dintre cele mai bune de la revenirea pe prima scenă fotbalistică de la noi din țară.

Partea a doua a jocului a fost mai spectaculoasă: Dragoș Balauru a fost pus serios la treabă până în ultimul minut. Arădenii au profitat de spațiile create și au fost în două rânduri aproape de gol pentru a fi scutiți de emoțiile din final.

Dinamo: Kongshavn – Ehmann, Bejan, Albentosa, St. Filip – Răuță, Gol – Bani, Anton, Sorescu – Nemec.

 Au mai evoluat: Fabbrini, Nepomuceno, Grigore, Blejdea, Puljic.

Antrenor: Dusan Uhrin.

UTA: Balauru – Tomozei, Erico, Ilie, Shlyakov – Vorobjovas, Albu – Roger, Miculescu, D. Rusu – Hora.

Au mai evoluat: Bustea, Roumpoulakou, , Voinea, Melinte,  Ad. Petre.

Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe), Ionel Dumitru (Gherghița – Prahova). Rezervă: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov).

Observator FRF: Andrei Ioniță (București)

„Am deschis scorul, puteam să mai marcăm și al doilea gol, să ne desprindem. Am trăit un pic cu emoții pe final, dar am terminat în frunte și datorită lui Balauru, care a avut câteva intervenții foarte bune, a apărat și penalty. Una peste alta aprecierile mele pentru băieți, au muncit foarte mult și eu cred că este o victorie meritată”a declarat Laszlo Balint. Negocierea viitorului contract a tehnicianului la UTA e în desfășurare, cu șanse mari de continuare.

Vineri, în orașul nostru vine Hermannstadt, meci programat de la ora 17.30.

 

Cosmin Gherman, 21 aprilie 2021 9:32