joi, septembrie 29, 2022

UTA pornește favorită în meciul de acasă cu FC Voluntari

 

Azi de la ora 18:30, UTA va întâlni FC Voluntari în cadrul etapei cu numărul șase din cadrul Ligii 1 la fotbal. Arădenii pornesc de pe locul 6, cu 8 puncte, în vreme ce ilfovenii sunt pe 12, cu 6 puncte. În sezonul precedent, în trei partide, arădenii au obținut cinci puncte, fără să încaseze gol.
UTA  are un început bun de sezon, iar după 5 etape are un singur eșec, cu FC Botoșani în deplasare, scor 2-1. Vine după o victorie de moral obținută tot pe teren propriu în fața celor de la Universitatea Craiova, în care singurul gol a fost reușit de Antal în minutul 70 cu o lovitură de cap superbă.
UTA este neînvinsă în ultimele 4 dueluri directe cu FC Voluntari: două victorii și două remize, fapt pentru care este favorită.

FC Voluntari este într-o ușoară creștere de formă, reușind două victorii în ultimele 3 etape, ambele succese fiind pe teren propriu. Vine după victoria cu Academica Clinceni, scor 1-0. Are probleme în meciurile din deplasare, având două înfrângeri din două posibile în acest sezon, meciuri în care a încasat cate 3 goluri de la Dinamo, respectiv Universitatea Craiova.După 5 runde, Voluntari ocupă locul 12 în clasament, cu 6 puncte și un golaveraj negativ de 5-8. Singura victorie cu UTA datează din 2016, când se impunea acasă cu scorul de 3-0.

„Este foarte important cum vom gestiona mental pregătirea acestui joc. Dorim să ne ținem nivelul de atitudine, nivelul de concentrare, nivelul de motivație, în așa fel încât să reușim să practicăm un joc care să ne permită să sperăm la cele trei puncte. Indiferent de calculele hârtiei, întâlnim un adversar imprevizibil, un adversar care are aproape în fiecare compartiment jucători cu experiență.

Tipologia meciului va fi diferită. E adevărat, până acum am întâlnit acasă echipe cu pretenții de play-off, echipe puternice, echipe care au venit să câștige punctele puse în joc. Dar, și noi am demonstrat că am jucat fotbal și nu am stat să așteptăm jocul adversarului, nu am stat să ciupim ceva pe contraatac. Îmi doresc foarte mult să fim mult mai atenți pe toate momentele jocului.

S-a demonstrat și la ultima etapă, avem un lot echilibrat atât numeric, cât și valoric, avem soluții și mă bucur foarte mult. Toată lumea din vestiarul echipei noastre este conectată la ce ne propunem să facem.”, a declarat Laszlo Balint în cadrul conferinței de presă de la Arena ”Francisc Neuman”

„În această săptămână ne-am pregătit foarte bine și toată lumea se simte mult mai încrezătoare în forțele proprii și sper ca meciul acesta să fie unul frumos. Trebuie să lupt pentru echipa mea, trebuie întotdeauna să dau ce e mai bun din mine, asta e atitudinea mea. Trebuie să ne demonstrăm nivelul. Am evoluat bine de la meci la meci, va fi o partidă extrem de grea cu FC Voluntari, iar noi trebuie să jucăm și să ne arătăm calitățile. Orice jucător de pe teren vrea să dea gol sau să paseze decisiv, eu sper ca la acest meci să reușesc și eu să fac acest lucru.  Competiția între jucători este foarte bună, ne ajută să ne dezvoltăm. Am jucat în Brazilia în fața a 35.000 de spectatori, dar atmosfera de la meciurile UTA-ei este extraordinară, suporterii ne ajută să depășim momentele grele.”, a prefațat Roger duelul de azi.

După o consultare a statisticii nu se anunță o partidă foarte spectaculoasă, dar trebuie ținut cont că Balint a schimbat aproape întreg lotul față de sezonul trecut. Se confruntă două echipe cu sisteme de joc diferite 4-4-2 respectiv 4-3-3. Gazdele pornesc ca favorite pe hârtie, este una din puținele situații de acest fel. Pentru a relaționa și mai bine cu suporterii antrenorul Balint și elevii săi  au acordat în această săptămână, bilete cu  autograf.

Râmniceanu de la oaspeți este singurul absent la acest duel. Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Horia Mladinovici la partida UTA – FC Voluntari, ajutat de Daniel Mitruți, din Craiova și Cosmin Vatamanu, din București. Arbitru de rezervă a fost desemnat Marian Barbu, din Făgăraș. Observatorii întâlnirii vor fi Laszlo Sajtos, din Sibiu și Marian Ivan, din Brașov. Meciul e tranmis pe canalele de port Digi și Telekom Sport și Look Sport.

Foto:https://www.facebook.com/uta1945arad

Ultimele Știri

Related news