SPORTURI

UTA s-a făcut de rușine la Hermannstadt. Apărarea a greșit individual

 

Hermannstadt – UTA 2 – 0 (1 – 0)

Așa s-a jucat:
În primul sfert de oră, jocul a fost echilibrat între cele doua careuri. Strătilă  avut o acțiune personală nefinalizată, dar a înșirat trei adversari, în vreme ce Grahovac a cules câteva baloane în careu. Minutul 22: contraatac Curtuiuș faultat în afara careului de Părvulescu, în replică, gazdele cer penalty la căderea în careu a lui Petrișor Petrescu. Jumătatea primei reprize nu a adus multe ocazii. În minutul 27, lovitură liberă obținută de Toma, executată de Mădălin Ciucă pe colțul portarului. Contratac Toma îl deschide pe Curtuiuș, faultat în marginea careului de Pârvulescu, lovitura liberă din poziție centrală în zid. După o jumătate de oră de joc, șut de la distanță pe o minge scoasă de coechipieri pentru Dîlbea, mingea izbește încheietura barelor. Cu zece minute înainte de pauză, Strătilă provoacă eliminarea lui Pârvuescu , lovitura liberă a lui Burlă deviată fără rezultat de Curtuiuș. Prima repriză s-a încheiat cu câte o cazie de fiecare parte mai întâi, deviere Buleică ca mai apoi să intervină Grahovac.
Prima mare ocazie în partea secundă a aparținut arădenilor în minutul 48, centrare înșelătoare Adili, Crișan respinge de lângă bară. Strătilă îl culcă pe Pamfile dar trage direct pe direcția portarului.
Lovitură liberă Burlă, respinge portarul o minge ușor deviată în minutul 51. Curtuiuș șut deviat de Crișan. UTA a controlat teritorial jocul și posesie, dar a luat golul doi pe un contraatac. UTA acuză golul, Rusu scapă de lângă fundașul dreapta Adili, mingea trece aproape de bară în minutul 63.  Albaiuleanul Dâlbea bine servit în careu reia singur în transversală, minutul 72. În partea secundă a intrat și Ștefan Grigorie.

Așa s-a marcat:

Minutul 26, aruncare de la margine executată de Tătar, Cosmin Neagu șut violent profitând de o apărare largă, nici un arădean nu atinsese mingea 1-o.

Minutul 54, minge pe culoare trimisă de Boboc între Manea și Burlă, scapă singur Rusu cu portarul pentru 2 – 0, (foto internet bucurie golul doi) Manea schimbat două minute mai târziu.

Hermannstadt: Căbuz – Tătar, R. Crişan, Pârvulescu, Pamfile – Dâlbea, Boboc – Petrescu, B. Rusu, S. Lupu – Neagu. Au mai   evoluat Neacșa, I. Popa, Cârstean Antrenor: A. Pelici.
UTA: Grahovac – Adili, Manea, Ciucă, Burlă – Tănase, Asani – Strătilă, Toma, Buleică – Curtuiuș. Au mai evoluat: Grigorie, Stahl, Cârstocea. Antrenor: A. Mihalcea.Arbitri: Iulian Dima (București) – Romică Bîrdeș (Pitești), Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureș)
Observatori FRF: Zoltan Tamaș (Odorheiul Secuiesc), Cristian Petropulos (Alba Iulia)

Dan Roman, care a jucat doar un joc titular, după care și-a reziliat contractul, se dorește a fi înlocuit cu internaționalul de tineret Caudiu Bumba sau cu Herghelegiu de la „Luceafărul Oradea” (echipă care s-a retras după 4 runde).

Cosmin Gherman, 27 august 2017 9:53