marți, noiembrie 29, 2022

VACCINUL ANTICOVID „Comirnaty” – PROSPECTUL în Limba ROMÂNĂ [DOCUMENT]

 

Comisia Europeană a publicat prospectul tradus în limba română la VACCINUL ANTICOVID produs de compania Pfizer/BioNTech. Denumirea comercială a acestuia este „Comirnaty concentrat pentru dispersie injectabilă – Vaccin de tip ARNm COVID-19” (cu nucleozide modificate) şi este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 16 ani şi peste. Comirnaty se administrează intramuscular după diluare, sub forma unei scheme cu 2 doze (a câte 0,3 ml), la o distanţă de cel puţin 21 zile una de alta.

Reacţiile adverse foarte frecvente observate în timpul studiilor clinice sunt cefalee, durere localizată la articulaţii, dureri musculare, durere la nivelul locului de administrare a injecţiei şi tumefiere la nivelul locului de administrare a injecţiei, fatigabilitate, frisoane, iar după a doua doză de vaccin şi anume rapel a fost observată o frecvenţă mai mare a febrei.

Prospectul complet al vaccinului anticoronavirus a fost publicat pe site-ul Agenţiei Europene a Medicamentului.

Astăzi începe CAMPANIA DE VACCINARE

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au intrat vineri în ţară prin Vama Nădlac 2… și au avut parte de un (mic?) ghinion:

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile au ajuns la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva SARS-CoV-2. Vaccinarea începe astăzi, 27 decembrie, în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva coronavirusului. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri că în fiecare săptămână vor ajunge 140.000 – 150.000 de doze în România.

 

Comirnaty Epar Product Info… by Critic Arad

Articole asociate;

Prospectul VACCINULUI MODERNA [DOCUMENT]

Prospectul VACCINULUI ASTRAZENECA [DOCUMENT]

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news