vineri, decembrie 2, 2022

Veste tristă de la Lipova. Medicul pediatru Marius Dan Rașoveanu a murit chiar în timpul gărzii de noapte

Despre pediatrul și omul Marius Dan Rașoveanu se poate vorbi numai de bine

Medicul pediatru Marius Dan Rașoveanu a murit, chiar în timpul gărzii de noapte pe care o efectua la Spitalul orășenesc Lipova.

În jurul orei 23.00 a început să se simtă rău și a apelat singur un echipaj SMURD. Deși colegii săi au ajuns într-un termen rezonabil și chiar au reușit să-l stabilizeze, transportându-l de urgență la Timișoara, acesta s-a stins sub eforturile colegilor.

Medicul Rașoveanu abia ce-mplinise „cei 70 de ani oferiți de Dumnezeu”.

S-a născut la 10 august, 1948 și a absolvit medicina la Cluj Napoca. Înainte de a se stabli la Lipova – sunt 22 de ani de atunci – a activat ca medic generalist la Bârsa şi Buteni și ca medic specialist pediatru la Sebiş. A suferit în urmă cu câțiva ani o intervenție pe cord.

Despre pediatrul și omul Marius Dan Rașoveanu se poate vorbi numai de bine.

A fost un exemplu de dăruire și profesionalism. La orice oră din zi sau din noapte era ACOLO pentru copii. Un monument de calm și de răbdare, un medic și un om bun cum rar poți întâlni. A reușit mereu să aducă zâmbetul pe fața micuților bolnavi pe care îi iubea dincolo de orice și îi trata cu gingășie înainte de toate.

Pentru noi va rămâne viu „Rașo, cu memoria lui de elefant”, așa cum l-au botezat fetele la ultimul control…

Trupul său neînsuflețit a fost depus la Casa funerară Rostyl, de pe strada Cocorilor. Funeraliile vor avea loc sâmbătă, 18.08.2018, ora 11.00, de la capela cimitirului Eternitatea – UTA.

Dumnezeu să-l ierte și să se Odihnească în pace!

 

Ultimele Știri

Related news

16 COMENTARII

 1. Sincere condoleante familiei..L-am cunoscut personal pe domnul doctor Rasovan….intradevar un om de mare valoare…dar fiti va rog atenti a avea memorie de elefant nu inseamna a tine minte multe,a tine minte tot…ci inseamna a fi ranchiunos,o carecteristica care nu-l definea deloc pe domnul doctor! DUMNEZEU Sa l odihneasca!

 2. Eu sunt pacientul la care in spital i se zicea Fetita de portelan ….. Acest doctor m-a salvat de nenumarate ori ….. Chiar a preferat sa lase garda ca sa ma duc el cu masina personala la Arad cand am intrat in coma… Chiar saptamana trecuta am fost din nou la acesta la spital si nu a lasa sa vada copii ca el nu se simte bine, daca nu mi-ar fi spus matusa mea care este asistenta la acelasi spital ca este bolnav nu ai fi putut observa!!!

 3. Condoleante familei,,,a fost un doctor foarte bun mia salvat fata acuma 10 ani prima data,,,si dupa in ani ce au urmat de multe ori…un om minunat daca il sunai la orice ora iti spunea tot ce e nevoie ,,un om cald cu inima mare…devotat copiilor,,fata mea a plans cand iam spus ca domnu doctor nu mai este printre noi….Dumnezeu sa-l odihnească in pace..

 4. Doresc sincere condoleante familiei si putere sa treaca peste acest necaz .Un medic de nota 1000+ nu era luna sa treaca si sa nu fiu internata la spitalul unde el lucra.. ma salvat de foarte multe ori si ma tratat cu foarte multa rabdare si interes ,chiar apeland si la alti specialisti doar sa rezolve cazul meu pana intr-o zi cand toate tratamentele prescrise de el m-au pus pe picioare si pot sa spun ca am uitat cum e sa fi pacient si cum e sa fi internat ,acum ma pot pune doar in pielea pacientilor pe care ii ajut prin administrarea medicamentelor in spitale, Dumnezeu sa-l odihneasca !

 5. Condoleante familiei, Dumnezeu sa-l odihneasca cu Sfintii Sai! Viata m-a intersectatat cu domnul doctor, in decembrie 2016 veneam de la Birchis cu masina, cumparasem un porc si cu toate cele in masina ne indreptam spre Arad, sotul meu a facut ulcer perforat, in fata spitalului din Lipova am oprit, domnul doctor era de garda, la momentul in care am oprit noi acolo dansul era la sectia de pediatrie, avea acolo o urgenta, a venit repede, tocmai la timp sa puna diagnosticul.Masina si porcul au ramas acolo in fata spitalului noi ne-am coninuat drumul cu ambulanata, cateva ore mai tarziu sotul meu a fost operat de urgentala Spitalul Judetean Arad. Dumnezeu sa-l odihneasca si sa ii mangaie familia,

 6. Sincere condoleante familiei indurerate! E o pierdere mare pentru copiii de pe Valea Muresului si pentru toti cei care l-au cunoscut! A fost un medic foarte bun si om deosebit – cald, calm, bland, pozitiv si foarte altruist!… D-zeu sa-i dea odihna vesnica sufletului sau mare!

 7. Doamneeee nu îmi vine să cred nici acuma a fost medicul la toți 3copii ai mei dar cel mai mult medicul lui Sebastian băiețelul leguma care mi la îngrijit cu un deosebit devotament nici odată nu a greșit nici un tratament doamnnnnne inclusiv în Italia el îl trata telefonic doar în el aveam încredere era un medic fara de arginti nu îmi era frica cu dumnealui că i se poate intipla ceva la seby era cel mai bun medic de pe pămînt mă încuraja enorm că așa e viața sa merg mai departe demulteori ori naveam bani pina intrau în cont și îmi dădea dumnealui doamne rar îți este sa vezi așa ceva era de o calmitate ieșită din comun îmi spune a Lili noi la Sebastian trebuie sa ghicim ce îl doare dar sa ai încredere în mine in doi medici din Arad am avut și o să am încredere domnu doctor Rasoveanu și doamna doctor Bran Adriana care și dumneaei mia răspuns la orice ora chiar și sub efectul anesteziei sunt medici fara de arginti care își iubesc meseria și se gândesc la aproapele lor mai mult că la dumnealor iubesc acești medici cu tot sufletul meu ii voi respecta cît voi trai ptr ceea ce au făcut și va mai face doamna doctor Bran ea mi-a mai rămas domnule doctor atîta nevoie avea Sebastian de dvs enorm de mult oricum va fi greu nu cred că voi mai găsi un doctor al meu cu inima atît de mare de buna nu îmi mai găsesc cuvintele ptr dvs nu se mai nasc oameni că dvs sunt din ce in ce mai rar dumnezeu sa vă odihnească în pace și să aveți drum lin dumnezeu va avea grijă de dvs in ceruri ptr că și dvs ați avut grija de semeni dvs DUMNEZEU SA VA ODIHNEASCA IN PACE!!!domnule doctorRASOVEANU lacrimile sunt prea puține ptr tot ce ați făcut ptr SEBASTIAN

 8. Nu pot sa cred,Asa medic extraordinar de bun si sufletist nu cred ca va mai avea orasul Lipova vreodata! Ramas bun domnule doctorDumnezeu sa va odihneasca in pace! Sincere condoleante familiei!

 9. Nici nu i-am spus baietelului meu ca domnul Rasoveanu a plecat la cer, nu stiu cum va reactiona atunci cand trecand pe langa cabinet ma va intreba din nou „Cand mai mergem la domnul Rasoveanu?” si va trebui sa-i spun…Un om care a stiut sa fie inainte de toate prietenul copiilor!O pierdere imensa pentru Lipova si Valea Muresului.
  Drum lin, domnule doctor!

 10. Oamnenii buni nu mor niciodată! Rămân vii! Oamnii buni sunt apreciați la valoarea lor abia atunci când au plecat! De multe ori îi supărăm . Dar chiar plecând ne iartă! Somn lin domnule doctor!

 11. A fost un foarte deosebit,cu un suflet deosebit!Cred ca Dumnezeu ia pregatit un loc minunat dincolo!!!

Comentariile sunt închise.