duminică, februarie 5, 2023

Veteranul de război Corneliu IAȘCHIEVICI a fost condus pe ultimul drum cu ONORURI MILITARE

 

„Dumnezeu să îl mângâie pe bunicul nostru, bunul Corneliu Iașchevici. Condus pe ultimul drum de Armata Română” – a postat pe pagina sa de facebook Sabrina Iașchievici, nepoata veteranului de război care s-a stins luni, 10 ianuarie, la vârsta de 101 ani.

Rămășițele sale pământești au fost înhumate în cimitirul „Pomenirea”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (10 ianuarie, 2022) Veteranul de război Corneliu Carol IAȘCHIEVICI s-a stins la vârsta de 101 ani. Va fi înmormântat miercuri, 12 ianuarie, cu onoruri militare, înfășurat în tricolorul țării

Acum trei luni îl sărbătoream pe Veteranul de război Corneliu Iaschevici la împlinirea vârstei de 101 ani… iar luni, 10 ianuarie, 2021 avea să fie ultima zi a venerabilei și pline de învățături vieți pe care a trăit-o.

Anunțul a fost făcut de profesorul Cristian Stoica, un cunoscut apropiat al Veteranului și al familiei acestuia.

„Corneliu Iaschievici s-a stins în această dimineață friguroasă de ianuarie când Aradul este acoperit de zăpada care nu credeam că va mai veni. Altă zăpadă, alte geruri altă țară. Țara lui pentru care a luptat până la Stalingrad.

Bunul Dumnezeu a hotărât ca bravul soldat Corneliu Iaschievici să nu își găsească sfârșitul în gerurile Rusiei, în iadul acela imens și alb unde au pierit atâția camarazi ai săi. Divinitatea a decis să fie alături de noi până acum, pentru ca onoarea, curajul și modestia să fie o pildă pentru generația de azi.

Corneliu Iaschievici va rămâne în minte și inimile noastre pentru toate faptele lui, din anii petrecuți pe front care nu pot fi cuprinse în câteva cuvinte.

Corneliu Iaschievici a luptat, lupta cea dreaptă pentru România, fără ca să aștepte o răsplată pentru asta. Dreapta istorie îl va așeza însă în paginile ei nemuritoare alături de eroii acestui neam. Eroii nu mor niciodată! Dormi în pace suflet mare!”, a scris profesorul pe pagina de socializare.

Fiul său a dat detalii mai multe despre evenimentul care a lăsat Aradul și mai sărac în „istorie vie”:
„Doliu mare Doliu la Arad
Veteranul Corneliu Carol Iașchevici, 28 Oct. 1920 – 10 Ian. 2022, a fost unul din miile de eroi de pe Frontul de Est din al 2-lea Război Mondial, între anii 1941-1945, care au luptat la Cotul Donului-Stalingrad.
Corneliu Carol Iașchevici va fi înmormântat miercuri, 12 ianuarie, cu onoruri militare, înfășurat în tricolorul țării. Priveghiul va fi mâine, Marți, 11 ianuarie, la ora 19, la casa Rostil.
Înmormântarea vă fi poimâine, Miercuri, 12 ianuarie, la ora 13, la cimitirul Pomenirea, cu onoruri militare.
Corneliu Carol Iașchevici, 28 Oct. 1920 – 10 Ian. 2022, a trecut la cele veșnice.
Tati, Dumnezeu să te odihnească în pace!
Tată, bunic și străbunic, a fost un model de modestie, fire bonomă și șugubeață, cu mult simț al umorului, extrem de inteligent, o minte sprințară, cumsecade, cu mult bun simț, de mare ajutor mai ales pentru cei nevoiași, era știut și iubit în tot orașul. Bucuria lui de a povesti, și glumele lui de care te prăpădeai de râs, optimismul lui omniprezent, sunt imposibil de uitat.
Plecarea lui la cele veșnice lasă un gol imens în sufletele familiei, și cred că și a celor care l-au cunoscut.
Doamne să-ți ierte toate păcatele, Tată!

Veteranul nostru va fi înmormântat miercuri, 12 ianuarie, cu onoruri militare, înfășurat în tricolorul țării pentru care a înfruntat moartea.

În urmă cu doar două zile, Aradul își conducea pe drumul veșniciei un alt Veteran, pe maiorul în retragere Petru Caba.

Dumnezeu să ni-i odihnească în pace!”

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news