marți, mai 24, 2022

Victor Socaciu s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani

Victor Socaciu, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică folk din România, a murit luni, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani.

Artistul s-a stins din viață într-un spital din Capitală, după ce, în septembrie, i-au cedat rinichii transplantați.

În septembrie, rinichii lui Victor Socaciu au cedat și a avut nevoie de intervenția medicilor. Artistul se confrunta, de mai mult timp, cu probleme renale, care i-au fost fatale într-un final.

În 2009, cântărețul a primit doi rinichi de la o fetiță de 10 ani, care se afla în moarte clinică.

Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale. Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare , la venirea pe lume.

Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica.

Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea.

Fiul nostru, Victor Socaciu, va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici , de pe pământ…”, este mesajul postat pe o rețea socială de Marina Almășan.

Și fiica artistului a postat online un mesaj: „O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer.

Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu.

Dumnezeu să-l primească în Împărăția Sa alături de cei drepți!”.

Victor Socaciu rămâne în memoria noastră ca autor de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, fost parlamentar și fost diplomat.

În ultima perioadă a avut mai multe probleme de sănătate, printre care și Covid.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news