joi, iulie 7, 2022

Victorie a baschetbalistelor de la FCC ICIM Arad în meciul de prezentare. Urmează „dubla” din Cupa României

 

Amânată cu o zi datorită numeroaselor probleme medicale din lot, prezentarea  echipei de baschet feminin FCC ICIM Arad s-a produs ieri în fața fetelor de la ZKA Novi Sad , A fost 65-56 pentru arădence Leeza Burdgess a fost principala marcatoare.

Arădencele au evoluat fără Alexus Harrison și Teodora Neagu (accidentate), respectiv Marta Fodor (probleme familiale).

Oaspetele au început mai bine partida amicală, asta și pe fondul unei inexactități la finalizare în dreptul arădencelor. Cu bosniaca Miljana Dzombeta în prim-plan, trupa pregătită de Miljan Medved a preluat pentru prima dată conducerea pe tabela de scor în minutul 16 al confruntării, la scorul de 27-26. Au urmat încă opt puncte înscrise de gazde, în timp ce sârboaicele au izbutit doar două, ca finalul primei reprize să le găsească pe arădence în avantaj, scor 36-29. Repriza secundă a continuat în nota echilibrului, până spre finalul jocului când galben-albastrele au făcut diferența pe tabela de marcaj, fiind și cea decisivă. Din păcate, la mijlocul sfertului 3, Dzombeta a ieșit accidentată și nu a mai putut continua jocul până la final după un contact mai tare cu o adversară. S-a terminat 65-56 pentru FCC ICIM Arad, pe sferturi: 15-18, 21-11, 8-10 și 21-17.

„Sunt mulțumit cu victoria, dar ați văzut ce probleme avem. Două jucătoare de bază accidentate,  una revine doar luni, iar astăzi s-a mai accidentat încă o jucîtoare în timpul meciului. Practic s-a jucat în cinci oameni. A fost foarte greu, am câștigat, dar timpul a fost foarte scurt. Am început pregătiriile pe 3 septembrie și deja avem primul meci oficial pe 26 septembrie, în Cupa României. Asta e, am încercat să omogenizez cât am putut de bine echipa și o să o fac și în continuare. O să avem o zi liberă să vedem ce putem recupera pentru că ne așteaptă miercuri un meci foarte greu acasă”ne-a declarat Miljan Medveđ, antrenorul ICIM-ului după finalul jocului.

La FCC ICIM:

Burdgess 28, Dzombeta 12, Hadzovic 11, Ardelean 9, Mercea 4,Bartok 1 . Au mai evoluat Peter și Ciotir.

Pentru FCC ICIM Arad urmează dubla din primul tur al Cupei României, cu Olimpia Brașov. Primul meci este programat pentru miercuri, 26 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Sporturilor Victoria.

Ultimele Știri

Related news