SPORTURI

Victorie clară în primul meci al anului. FCC ICIM Arad – SCM Timișoara: 93 – 80

 

Start în forță în debutul meciului de baschet feminin dintre ICIM Arad și CS SCM Timișoara în sala sporturilor Victoria. După 5 minute de joc efectiv, gazdele au un avantaj 12 – 5. Aportul lui Hadzovic a fost important în acest sens. Poole a făcut scorul 20 – 11. Deși a evoluat doar 4 minute Moni Broșovszky, a reușit o triplă ce a mai redus din diferență 20 – 16, tot arădeanca realizînd scorul primului sfert 22 – 20.
Cum în baschet diferențele sunt ușor de remontat, Poole a semnat primele puncte din sfertul secund. Cu cinci minute inainte de pauza mare, arădencele au condus 36 – 24. Scorul la jumătatea confruntării este 44 – 33, (22 – 13). Hadzovic a reușit primele puncte după pauză pentru fetele galben-albastre. În majoritatea meciurilor din acest sezon, sfertul trei a reprezentat o deconectare a arădencelor, dar istoria nu s-a repetat la acest joc. În minutul 25, scorul a fost 64 – 46, după ce gazdele au condus și la o diferență mai mare. Tavic realizase deja 25 de puncte! Tabela indica scorul 73 – 57 cu zece minute înainte de final, dar greșelile de echipă erau patru în dreptul arădencelor care au evoluat mai prudent. Un ultim sfert echilibrat la fel cum a început partida. Arădencele au condus din primul până în ultimul minut chiar dacă au cedat ultimul sfert în fața unei echipe nou promovate. Arădencele continuă seria evoluților bune din finalul anului trecut. Au fost destul de aproape de pragul celor 100 de puncte!

ICIM: Coker 7, Tavic 27, Hadzovic 17, Nagy 7, Poole 17. Au mai evoluat: Ferenczi 7, Wingate 8, Ciotir, Mercea. Antrenor: B. Bulj.
Timișoara: Conwright 18, Lloyd 29, Burdgess 9, M Boriga Brosovszky 7, Stoiedin 7.
Au mai evoluat: Filip 3, Kirilenko 7, Ivaschescu, Ardelean, Young.
Antrenor: M. Coldea.

Cosmin Gherman, 6 ianuarie 2018 9:37