SPORTURI

Victorie dramatică în „CLASICUL” FCC Baschet Arad – CSM Târgovişte: 63 – 56

 

FCC Baschet Arad – CSM Târgovişte 63-56 (14 : 20 18 : 12 16 : 10 15 : 14)

Formaţia dâmboviţeană sosea ieri la Arad de pe poziţia a 4-a în grupa valorică A, o treaptă mai jos decât arădencele. „Duelul” a stârnit de fiecare dată orgolii, pasiune, dar şi spectacol. Al 60-lea meci din ultimii 15 ani se anunţa unul interesant, în condiţiile în care ambele adversare îşi doresc să debuteze cu dreptul în faza a doua a campionatului. În ultima confruntare de la Ara, oaspetele pierdeau la scor și au dorit să demonstreze că a fost doar un accident. Din punct de vedere statistic, lupta se anunța la fel de pasionantă. La fel ca în orice „clasic”, pe lângă înfruntarea din teren şi din tribune, statistica joacă şi ea un rol aparte.  În actualul sezon, FCC-ul are o medie de 72.2 puncte marcate pe teren propriu, în timp ce dâmboviţencele au strâns 67.7 per meci, în deplasare.

Dramatism la cote înalte într-un nou episod din „clasicul” baschetului feminin românesc. FCC Baschet Arad a câștigat primul meci din faza a doua a campionatului  cu CSM Târgovişte, într-un meci în care a strălucit din nou americanca Adrienne Webb.

Şi la acest duel, fanii  au luat drumul spre Sala Sporturilor „Victoria,” semn că arădenii sunt din nou alături de echipa care le-a adus atâtea satisfacţii de-a lungul timpului. A fost şi recordul de spectatori în actualul sezon pentru „galben-albastre”, peste 1.000 de spectatori asistând la un meci cu de toate între cele două mari rivale.

FCC-ul pornea drept favorită să câștige pe teren propriu, dar lucrurile n-au fost deloc simple pentru arădence. Oaspetele au oferit o replică acidă şi au controlat prima parte a jocului. Echilibru s-a menţinut şi în sfertul 3, parte în care, totuşi, arădencele au trecut pentru prima dată la conducere pe tabela de marcaj, asa cum se poate vedea și pe scorul pe sferturi. S-a mers cap la cap până spre finalul meciului, când elevele lui Manuel Rodriguez au dat senzaţia că au scăpat în învingătoare. Ultimele minute au fost pe muchie de cuțit. Lipsa de precizie a gazdelor la finalizare a permis dâmboviţencelor să revină în joc după trei coşuri consecutive din afara semicercului.  FCC Baschet Arad a tratat finalul meciului ca o echipă mare şi a izbutit să câştige la şapte puncte diferenţă adică ceva  mai mult de două coșuri.  Au fost și câteva decizii  ale arbitrilor care au înfierbantat spiritele în tribune, arădenii sunt  fin cunoscători ai fenomenului baschetbalistic, arbitrii  Vlad Potra, Tudor Crisan, Lorand Bukuresti.

După această victorie, trupa de pe Mureş debutează cu dreptul în grupa valorică A din Liga Naţională şi rămâne pe a treia treaptă a podiumului în clasament. Pe arădence le aşteaptă o nouă confruntare tare, în returul Cupei României. Disputa cu Braşovul se va juca miercuri, de la ora 17:30, la Arad.

Arad: Webb 19 puncte, Fodor 10, Robinson 8, Akathiotou 8, Pop 7, Ardelean 6 şi Karakasevic 5.

Târgovişte: Chivu 20 puncte, Stoenescu 17, Irimia 8, Toma 5, Ghiţă 4 şi Tănase 2.

FOTO: Andreea Vlase şi Radu Bulzan

Cosmin Gherman, 12 ianuarie 2020 2:52