marți, iulie 5, 2022

Victorie importantă pentru arădeni, Dacia Unirea Brăila – UTA 3 – 4 (1 – 2)

 

Dacia a început cu motoarele turate, în  primele 10 minute,  trecându-și în cont două ocazii, mai întâi prin cunoscutul Sorin Frunză, cu o lovitură liberă de la 23 de metri, reținută de portar, apoi Manea a intervenit salutar în fața atacantului echipei gazdă, Pop.

UTA a echilibrat jocul, în special, după golul înscris de Hlistei. La jumătatea primei reprize, Cârstocea reia peste poartă o centrare a lui Florea, prevestind golul doi, marcat de Curtuiuș din pasa aceluiași Florea. Cu 15 minute înainte de pauză, Cârstocea îl remarcă pe fundașul Ghiocel, care oprește mingea din drumul spre poartă. În minutul 38, Țiclea face henț în afara careului, iar șutul lui Burlă, din lovitură liberă, a fost deviat de Florea puțin alături. Curtuiuș a trecut și el pe lângă gol, dar a plasat lovitura de cap alături de bara porții, în minutul 43. În loc de 0 – 3 la pauză, UTA s-a văzut cu gol primit, în ultima fază a primei reprize.

Partea secundă a început sub nota de echilibrului, gazdele având un moral bun după golul marcat pe finalul primei părți. Pe acest fond echilibrat al jocului, a venit și golul egalizator al Daciei, în minutul 54. Pe fondul dominării brăilenilor, în minutul 75, Curtuiuș a avut o dublă ocazie. Mai întâi, a reluat din cădere spre poartă, Ivan respingând de pe linia porții, iar la cornerul ce a urmat, executat de Burlă, a reluat, din careul mic, direct în portarul gazdelor.

Dacia Unirea a fost aproape de gol, în minutul 79, când portarul arădean a fost mai rapid decât atacantul gazdelor, Banyoi, ajungând primul la minge.

În concluzie, după dinamica jocului, se poate spune că meciul de la Brăila a fost unul bun, UTA obținând o victorie importantă, în urma căreia acumulează, în clasament, 21 de puncte, ajungând la 4 puncte de baremul stabilit de conducerea clubului pentru deblocarea salariilor.

În ultima rundă a turului, UTA primește vizita celor de la FC Argeș.
Așa s-a marcat:
Minutul 14, Fault făcut de Niță asupra lui Cârstocea în careul brăilean, penalty transformat de Hlistei a fost primul gol al partidei, 0 – 1.
Minutul 26, Adili pătrunde pe dreapta, îl deschide pe Florea, care pasează în 8 metri pentru Curtuiș ce înscrie în dreapta portarului, 0 – 2.
Minutul 45, Frunză îl deschide pe Pop, faultat în careu de Adili, Frunză înscrie de pe punctul cu var, 1 – 2.
Minutul 54, Ciucureanu pătrunde pe dreapta îi pasează lui Pop, care înscrie, din 8 metri, sub transversală, 2 – 2.
Minutul 66, Curtuiuș îl găsește pe Florea, care pune latul pentru 2 -3.
Minutul 82, Burlă centrează din corner de pe dreapta, Cârstocea ratează întervenția, dar Florea înscrie, 2 – 4.
Minutul 84, Dima execută o lovitură liberă de la 25 de metri, portarul arădean respinge mingea în bară, de unde aceasta deviază, din nou, în portar și intră în plasă, 3 – 4.
Dacia Unirea: Țicrea – Gab. Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – M. Dima – Ciucureanu, Ol. Bucur, Frunză – Banyoi, Al. Pop. Au mai evoluat:  Olenic. Antrenor: Alin Pînzaru.
UTA: Svedkauskas – Adili, Manea, Scutaru, Burlă – Stahl, Tănase, Cârstocea, Hlistei – Florea, Curtuius. Au mai evoluat: Păcurar, Jorza. Antrenor: Cristian Todea.
Arbitri: Marius Chițu – Gabriel Cătană (ambii din Târgoviște), Răzvan Dobre (Șotânga – Dâmbovița). Rezervă: Sergiu Mavriche (Bacău).
Observatori FRF: Bogdan Zamfirescu (Botoșani), Lucian Carjă (Constanța).

Ultimele Știri

Related news