luni, martie 27, 2023

Victorie! Petiția #6lunifărărate se transformă în realitate

 

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Vasile Pacșa: „Mulțumesc tuturor arădenilor și zecilor de mii de români ce ne-au fost alături în susținerea acestei petiții! Se pare ca i-am inspirat și pe alții, cum ar fi PSD, care, însă, au ales calea inadecvată, dată fiind situația actuală, aceea de a depune, în data de 24.02.2020 (data la care noi avea deja peste 20 000 de semnatari)un proiect de lege, care, dupa cum bine știu și ei, dureaza luni de zile până devine lege!”

Vă rugăm, continuați să semnați petiția până când Ordonanța va fi aprobată și publicată în Monitorul Oficial: https://www.petitieonline.com/6_luni_fara_rate

________________________________________________

Astăzi, Ministrul finanțelor a anunțat o Ordonanță de urgență prin care românii ar putea beneficia de o AMÂNARE a plății ratelor la bănci de până la 9 luni. La această victorie am contribuit și noi, cei peste 27.000 de semnatari ai petiției inițiate de co-președinții PSL, Ilan Laufer și Alexandru Coita, împreună cu deputatul Sorin Bota.

Alexandru Coita: „Am lansat petiția vineri, 20 martie, pentru a oferi o tribună românilor afectați de criză, iar răspunsul din partea voastră a fost copleșitor! Platforma pe care noi am creat-o a fost îmbrățișată cu entuziasm în doar 5 zile de peste 27.000 de semnatari, care ne-au transmis mii de mesaje cu greutățile cu care se confruntă. #6lunifararate este azi cel mai important demers civic din România realizat prin intermediul platformelor online. Vom continua până când Ordonanța va fi publicată în Monitorul Oficial și ne asumăm ca toate mesajele voastre să ajungă la guvernanți!”

Ilan Laufer: „În această perioadă, politica trebuie să treacă pe planul doi. Prioritatea noastră este sprijinirea cetățenilor și a firmelor care suferă în urma crizei fără precedent generate de noul Coronavirus. Această petiție s-a dovedit o modalitate eficientă de a da forță vocii oamenilor. Am arătat că, dacă suntem suficienți care ne strângem în spatele unui obiectiv, vocea noastră nu poate fi ignorată.”

 

Sorin Bota: „Am decis împreună cu colegii mei că această petiție este cel mai bun mijloc de a genera o reacție din partea autorităților. Oamenii au nevoie de soluții acum, iar o inițiaivă legislativă depusă în Parlament ar fi durat prea mult. În astfel de vremuri trebuie să găsim soluții ingenioase pentru a ajuta românii și a semnala autorităților acolo unde este absolut necesară o acțiune imediată.”

Încă nu ai semnat? Dă click aici și semnează ACUM petiția #6lunifărărate: https://www.petitieonline.com/6_luni_fara_rate

 

În 2008, cetățenii României au salvat băncile de la colaps. Acum, este rândul băncilor să ne ajute să trecem cu bine peste criza Coronavirus. Cerem Guvernului României să adopte o Ordonanță de Urgență prin care să suspende timp de 6 luni plata ratelor la credite pentru persoane fizice și să impună reeșalonări pentru creditele companiilor aflate în dificultate în urma crizei economice generate de noul Coronavirus.

– Măsura va prevede înghețarea ratelor la bănci și IFN-uri, inclusiv credite ipotecare pentru toți românii.
– Măsura se va aplica timp de 6 luni, până la 1 septembrie 2020.
– La reluarea plăților de către consumatori, ratele și dobânzile vor fi neschimbate. Nu vor exista dobânzi, penalități sau comisioane suplimentare. Doar calendarul de plată va fi decalat.
– Procedurile de executare în cazul creditelor se vor suspenda pe o perioadă de 12 luni, permițând cetățenilor să depășească situația dificilă în plan financiar.
– Programele de reorganizare ale firmelor aflate în insolvență vor fi înghețate 6 luni.
– Rambursările creditelor contractate de firme afectate de criza Coronavirus vor fi reeșalonate de o manieră care să permită restabilirea cash flow-ului și continuarea activității companiei.

Dacă ești de acord cu adoptarea acestei măsuri, semnează și tu!

Semnatari:

Ilan Laufer, co-presedinte PSL
Alexandru Coita, co-presedinte PSL
Sorin Bota, Deputat PSL

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news