joi, iulie 7, 2022

[VIDEO] Vărșandul se poate lăuda cu „cel mai varză pod din Europa”… și dacă tot n-au reușit să-l repare de pe vremea sciților, ar fi mai bine să-l omologheze ca atare!

 

Mesajul video al candidatului PMP pentru Primăria comunei Pilu, Florin Duduma privind (cică!) podul, care face legătura între Vărșand și… cine mai știe ce, este unul aproape eminamente politic – dar pe noi nu ne interesează „latura politică” a podului aici, ci podul însuși: chiar, TU AI MAI VĂZUT AȘA POD undeva?! Ai curaj s-o iei pe-acolo?!
Politica ca politica… sună cacofonic oricum… dar podul ăla (dacă, totuși, pod o fi – sau ceva capcană pentru inamici rămasă de la strămoșii noștri sciți… arheologii să ne judece!)… nu știu, frate, n-aveai și tu un cui, un ciocan, un trunchi de copac căzut dintr-un TIR cu lemne ce tranzita vama?!… hai, mă!
Păi pe podul ăla dacă trece (puțin probabil, dar dacă totuși trece), oricine trece… politician sau om normal, animal mai greu de 200 de grame sau ce-o fi, cade câte o bucată de scândură putredă încă de pe timpul Imperiului Roman… de când au dispărut sciții nu cred că a mai bătut nimeni un cui în podul ăla!

Auzi-l și pe Florin Remețan: „Am făcut și eu demersuri la CJ în calitate de consilier. Am depus memoriul cu nr. de semnături și am făcut și o conferință de presă cu Adi Manta. Conducerea CJ a refuzat să facă acel pod, că nu este important, pentru că ar fi deranjat vânatul domnului primar și a altor șmecheri de pe la Arad. S-au prevăzut niște bani doar pentru demolare.”

Păi da, mă, Florine… că n-ai putut să-l inviți și tu pe naș-tu Băsescu la Vărșand și să-l plimbi rangă pe podul ăla, într-o noapte, când tună și fulgeră?… A doua zi îți făcea rost de fonduri europene dintr-un telefon, nu numai să faci o pasarelă roz din fier cu luminițe în loc de vestigiul ăla, dar făcea din canalul ăla amărât unul ca-n Amsterdam, cu bărcuțe și tot tacâmul, să vă dați cu ele prin toată Câmpia Panonică, pe tine te punea „Amiral de flotă ușoară”…. vama era „pepsi” și să vezi ce vă umpleați de bani numai din transportat turiști arabi și țigări în Ungaria!
Plus că-ți poate băga podul ăla în Patrimoniul UNESCO (pasarela nu se atinge de el) sub brandul „Cel mai varză pod din Europa, rămas de pe timpul războinicilor sciți”, care, după cum se știe, aveau oroare de construcții durabile – acesta fiind secretul supraviețuirii lor vreme de secole.
Hai, că nu-i târziu nici acum!… nu stați ca fraiereștenii cerșindu-i bani lui Cionca… că de acolo, vorba ta… „doar pentru demolare”

 

https://www.facebook.com/FllorinDuduma/videos/300809804394287/

Ultimele Știri

Related news